ARIEL pisze:ja też dałem 2 piwa no może cztery , ale sam w siebie je wlałem
Ariel może się z toba zgadam i wspawałbyś mi Ultera??? Trzeba by dospawać mocowania i ułożyc jakoś równo w stosunku do zderzaka. Przy okazji spot techniczny bo jeszcze nie mieliśmy okazji se pogadać na żywo
a poza tym przy odpowiedniej szerokosci rurki napewno poprawi odrobinke efekty (co prawda przy rescie seryjnego tlumika to i tak niewielka poprawa bedzie
lukasz5delm pisze:Siema. U mnie w Escorcie zamiast katalizatora jest wspawana rura. Czy jego brak może przyczynić do zwiększenia spalania ? No i to dudnienie przy 3000 obrotów. Czy to też jest tegoprzyczyną ? Dzięki
\
ja miam kiedys lagune i niemialem kata,po przejechaniu 300 kilometrow w uszach huczalo a spalanie wieksze o jakies 2 litry
MARKKO pisze:brak tego metalicznego dźwięku rozprężajacych sie spalin
ups... a ja się zastanawiałem co u mnie tak brzęczy (metalicznie przy obrotach rzędu 2000 i póżniej 2500) to pewnie poprzedni właściciel wybebeszył katalizator dlatego mój typ tak ma.
tasek, a moze Ci sie tlumik telepie?? w moim esim, oraz u znajomego w 1.6 to sama sie zrobilo. chyba sie urywaja haczyki od tlumika ktorego i sie trzesie ale jeszcze niemialem czasu tego zobaczyc :ups: