wymiana szczek w mkVII

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
bodzio82

Post autor: bodzio82 »

to ja juz nie wiem jeden pisze ze trzeba drugi nie trzeba wiec napisze jeszcze raz pytanie
Czy w mkVII rok 1995 wersja ghia, trzeba odkrecac srodkowa nakretke zeby sciagnac beben ?pomijajac juz te 4 sruby . Chodzi ,mi glownie tyko o to czy zejdzie :?:
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Yagr »

bodzio82 pisze:napisze jeszcze raz pytanie
Czy w mkVII rok 1995 wersja ghia, trzeba odkrecac srodkowa nakretke zeby sciagnac beben ?pomijajac juz te 4 sruby . Chodzi ,mi glownie tyko o to czy zejdzie :?:
więc ja po raz trzeci w tym wątku napiszę - NIE TRZEBA. A to czy ci łatwo zejdzie jest, tak jak już również napisałem, zależne od wyrobienia bębna i powstałego kołnierza. I jest to niezależne od sposobu demontażu bębna. Czy ściągasz bęben razem z piastą (4 śruby od wewnątrz) czy też ściągasz bęben bez piasty (zbijasz dekielek i walczysz z nakrętką centralną) kołnierz może powodować takie same problemy. Dodatkowo gdy ściągniesz bęben razem z piastą masz łatwiej przy zakładaniu sprężyn trzymających szczęki bo wszystko jest na wierzchu a gdy odkręcisz śrubę centralną to mocowanie piasty trochę zasłania (oczywiście jest to do obskoczenia ale jednak łatwiej gdy piasta zostaje przy bębnie).
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Awatar użytkownika
bodzio82

Post autor: bodzio82 »

Yagr, dzieki wlasnie o to mi chodzilo czy da sie zbic beben.
Mysle ze temat mozna zamknac .
ODPOWIEDZ