pablomoc przecież Ci napisałem na priwie jak to wymienić bardzo dokładnie i nie wiem czemu i tak wymieniłeś zły czujnik

, w związku z tym pozwolę sobie zacytować co napisałem pablomoc w mailu na priwie, może komuś to jeszcze pomoże,
,,koszt tego w zależności gdzie chcesz go kupić powinien wynosić ok.35zł. ja za oryginał dałem 32zł. w zaufanym sklepie z oryginalnymi częściami forda w Warszawie na ul.CENZURA

zabieramy się do wymiany- wymienić trzeba na zimnym silniku bo można się poparzyć cieczą która wyleci z odkręcanego czujnika, 2) czujnik ten jest przykręcony w pąpke cieczy(czy coś takiego po prawej stronie)
to jest ten wkręcony pod kątem(powinieneś znaleźć jakieś zdjęcie na forum) na czujnik wciśnięty jest wtyczka którą trzeba zdjąć wciskając taką zawleczkę(na pewno ją wyczujesz ręką) i wyciagasz cały ten plastik(wtyczkę z kablem) potem odkręcasz( ja żeby to odkręcić żeby mieć lepszy dostęp odkręciłem taką metalową osłonkę rury wydechowej przy silniku i odkręciłem czujnik kluczem chyba 20(nie jestem pewien) ciecz zacznie lecieć więc po wykręceniu szybko trzeba wkręcić nowy czujnik, potem zakładasz wszystko, dolewasz cieszy do zbiorniczka wyrównawczego chłodnicy, odpalasz silnik, niech pochodzi ok.1min. w tym czasie się odpowietrzy chłodnica, sprawdz w zbiorniczku czy masz odpowiednią ilośc płynu, i zrobione

najpierw sprawdz jednak czy może styki w starym nie zaśniedziały tzn. odłącz ten plastik jak Ci mówiłem i potem włóż z powrotem, może tylko w te styki się wilgoć wdała i zaśniedziało, jak nadal nie będzie działać to zabierz się do wymiany czujnika:)
pozdrowienia, bartekkak