stacyjka odpalanie z guzika

Moderator: Moderatorzy

dre$uXR3i

stacyjka odpalanie z guzika

Post autor: dre$uXR3i »

wie ktos moze jak szybko i dobrze zrobic odpalanie z guzika chodzi mi o to zeby sciagnac stacyjke bo nie mam kluczykow jak by :D a dorobienie jest za drogie i interesuje mnie zeby zrobic tak zeby zamontowac jakis pstryczek co bedzie mi zapala zaplon tak samo jak po przekreceniu kluczyka na I jego pozycjie co sie zapalaja kontrolki a drugi po przycisnieciu zalanczal rozrusznik zeby dalo sie odpalic ma ktos jkais pomysl albo co zrobic zeby odpalac z pilota:D? :twisted:
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Ale żeś wymyślił :mrgreen:
Po pierwsze musisz wywalić stacyjkę , żeby nie było blokady steru , następnie w miejsce stacyjki możesz zamontować pstryczek ( pozycja na stacyjce 1) no i dokupić przycisk uruchamiania od Traktora.
Rozpiska stacyjki jest tu - http://siec.no-ip.com/forum/viewtopic.php?t=2480
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
dre$uXR3i

Post autor: dre$uXR3i »

hehe ja to mam glupie i trudne pomysly do zrobienia :D ale moz ejakos si euda jak bedzie troche czasu zeby pogrzebac zawsze sa dwa uda albo sie uda albo sie nie uda:D
Awatar użytkownika
kupiec
Pojemność: 1600
Rocznik: 2005
Generacja: Inny samochód
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: kupiec »

ktoś tu już robił taki bajer i nawet film wstawił

znalazłem : http://siec.no-ip.com/forum/viewtopic.p ... k&start=75
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
Awatar użytkownika
nonam

Post autor: nonam »

yeżu robił taki guzior :P Uderzaj do niego :P
Bo z mocą jest tak, że zawsze jej za mało.

Kierowca bombowca.
Blazey

Post autor: Blazey »

Ale padła ci wkładka, czy posiałeś kluczyki? Bo po zdemontowaniu wkładki stacyjki, najważniejszą rzeczą jest zabezpieczenie blokady kierownicy przed przypadkowym zadziałaniem. Kiepsko widzę, jak ci się w czasie jakiegoś manewru blokuje kierownica...
Jeśli padła ci wkładka, nawet dokumentnie, to można ją przerobić tak, by dała się odpalić każdym kluczykiem od forda. Rozbierasz wkładkę i na bębenku, wzdłuż niego jest taki pręcik, wałeczek o średnicy około 2 mm (lub mniej). Wywalasz ten pręcik i składasz stacyjkę z powrotem. I w tej chwili da się ją przekręcić każdym kluczykiem.
Bo zastępowanie stacyjki przełącznikiem jest możliwe, ale wcale nie takie proste. Stacyjka ma kilka położeń, w których różnie łączy zasilania, są zasilanie, które są rozłączane na czas zapłonu. Byłby potrzebny wielopozycyjny wyłącznik elektryczny o dość sporej obciążalności. A to już gabaryt i ciężko to będzie upchać.
ODPOWIEDZ