Zalewaj i się nie oglądaj na nic.xplosiv pisze:Mi nie bierze praktycznie nic od wymiany do wymiany dla tego zaleje go lepszym olejem i po problemie
Po jeździe na mineralu - zdziwisz się jak potrafi cicho pracować silnik w Esie
Moderator: Moderatorzy
po tym:xplosiv pisze:Po czym wnioskujesz ze mam zajezdzony silnik
xplosiv pisze:u mnie na przykład na zimnym silniku zaciera się jeden popychacz hydrauliczny i chodzi przez pare minut na 3 gary. kiedy go zgasze i zaraz zakręce to słychać że nierówno obraca wałem - brak kompresji (oporu) na jednym z cylindrów(podparty zawór).
podaj źródłoxplosiv pisze:Gdzieś czytałem, że zetec nie lubi oleju mineralnego i własnie sie
zacieraja popychacze.
xplosiv pisze:Ma 140000 przebiegu i problem się zaczął po zalaniu badziewiastego oleju
xplosiv pisze:mam ten samochód od nowości
to po kiego grzyba nalałeś do niego minerał jak silnik w dobrym stanie ??xplosiv pisze:Mi nie bierze praktycznie nic od wymiany do wymiany
podaj oficjalne źródło, które mówi, że nie wolno tak robić ??xplosiv pisze:zrobie coś, czego nie powinno się robić czyli
wróce do syntetyka, ewentualnie połsyntetyka
czego ? mama, tata samochód i ja ?? czy auto świata lub innej "fachowej" literatury ?xplosiv pisze:Poświęć więcej czasu na lekture
Tak, wiemkupiec pisze:tylko przypominam że jeżeli nie masz żadnego sensownego wytłumaczenia to nie pisz postów jeden po drugim tylko edytuj pierwszy i dopisuj co chcesz.
Wiem zę są lekko nieaktualne, własnie wróciłem z aso i mi zalali takowy.Jamszoł pisze:Książka serwisowa jak i twój wóz są trochę leciwe.xplosiv pisze:mam przed sobą książkę serwisową od swojego forda
Zmieniły się trochę oleje od tej pory i zalecenia Forda.
Zadzwoń do najbliższego ASO , to powiedzą Ci że 5W30 lib lepszy
dla twojej wiedzy ja mam 308 tys km i jezdze na Elfie sytetyku po 40 zł za litr więc bujaj sięxplosiv pisze:chyba słuchając takich fachowców jak Ty no i sugerowałem się ceną.
Proszę abyś więcej nie pisał takim tonem , bo do niczego dobrego to nie prowadzixplosiv pisze:no nie wiem właśnie po jakiego grzyba lałem ten gówniany olej, chyba słuchając takich fachowców jak Ty