nie wiem czy dobrze pamiętam ale tam jest jakiś przekaźnik do sterowania pompy i gdzieś to już było opisywane że na benie nie pali na gazie jest gitara. poszukaj http://siec.no-ip.com/forum/viewtopic.php?t=5538
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
jeśli chodzi o bezpiecznik to zdejmij osłonę ze skrzynki bezpiecznikowej i tam masz rysunki, który bezpiecznik od czego jest, a wracajac do tego czujnika to żeby go zobaczyć to musisz odkręcić plastikową osłonę taki jak gdyby trójnik na łączeniu poziomej listwy maskujaej z pionową, tylko nie wiem jak sprawdzić czy on jest włączony
a czy objaw taki ze wskazówka od paliwa sobie "pływa" może też wskazywać na uszkodzoną pompe? mało tego czasami jest tak ze jak próbuje odpalić to owszem pompe słysze jak pracuje ale przekrecam klucz i rozrusznik tylko mieli...a odpala dopiero wtedy kiedy mu wcisne gaz..
Muminek, dobrze poszukaj - w dziale napraw - opisywałem co zrobić jak pompa nie chce pracować - włącznie ze zdjęciami .
Pompę jak sprawdzić - to łatwe - podać jej napięcie bezpośrednio na jej gniazdo.
W moim poście również opisałem , które styki są od pompy.
podjezdzalem dzisiaj pod dom i samochod zgasl, probowalem go zapalic, nie udalo sie, na gazie tez nie chce zapalic, zawory dzialaja, pompa paliwa wiem ze nie chodzi bo jej nie slychac, aha zgasl jak na benzynie jechalem nie na gazie
pytanie czemu nie chce zapalic nawet na gazie, dzisiaj jeszcze jezdzilem i bylo ok a tu nagle zgasl i koniec
jamszoł, na drugi dzien tj. w niedziele zapalil bez zajakniecia, znow chodzi na benzynie i na gazie, nie wiem co to moze byc ale jest dziwne, nadal jednak na benzynie chodzi kulawo wrecz do dupy, rzuca sie i jak dodajesz gazu to przerywa, czy za to bedzie odpowiedzialny ten czujnik polozenia walu??