Problemy z temperaturą
Moderator: Moderatorzy
Chyba coś ci się pomyliłoThundeR pisze:mi w drodze ok 350km wskazówka nie wychyliła się poza literkę N w napisie NORMAL.
nawet jak jakieś 15min stałem w korku?

Jeśli wskazówka Ci nie drgnęła ani o milimetr to najprawdopodobniej masz coś z czujnikiem temperatury. Na początek poruszaj wtyczką może ją wyczyść, psiknij jakimś WD-40. Jeśli to nie pomoże to kup nowy czujnik i wymień.
Jeśli wskazówka Ci ruszyła ale nie doszła między O i R to może być między innymi termostat - trzeba go wymienić

nie wiem czy NORMAL czy NORM mało jeżdżę tym gratem. Wskazówka na desce rozdzielczej z białego pola wychyla się i dochodzi do połowy literki N i dalej poza nią nie wychodzi.
Teraz miałem pierwszą taką długą trasę i na A4 jeszcze można to zrozumieć że temeratura nie rośnie aż tak bardzo to o tyle w korku jak z 15min stałem ta temperatura powinna urosnąć znacząco? no chyba że fordy tak mają?
Teraz miałem pierwszą taką długą trasę i na A4 jeszcze można to zrozumieć że temeratura nie rośnie aż tak bardzo to o tyle w korku jak z 15min stałem ta temperatura powinna urosnąć znacząco? no chyba że fordy tak mają?
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Właśnie tak może być.ThundeR pisze:albo one jakoś całkowicie się różnią, jakiś inny interfejs/magistrale mają?
Najprościej by było gdybyś wzioł jakiś termometr i zobaczył wskazania termometru i wskaźnika.
A jak nie masz takiej możliwości to przyjedź na zlot , to Ci porobie pomiary.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]