Piszczące szczęki !!
Moderator: Moderatorzy
Piszczące szczęki !!
Hello. Mam taki problem: Ess jest świeżo po wymianie szczęk hamulcowych... Kiedy się nagrzeją, piszczą niemiłosiernie nawet przy lekkim hamowaniu. Co więcej, jak ostro przyhamuję to ten pisk - w mniejszym natężeniu ale jednak - wydobywa się nawet jak przyspieszam. Dopiero po jakimś czasie ustępuje, oczywiście tylko w momencie jak dłuższą chwilę nie hamuję. Co to za cholerstwo? Nadmienię że linka nowa, ale regulowana była jeszcze do starych szczęk (z którymi nie miałem żadnych kłopotów w postaci pisku). No i bardzie się grzeje koło prawe niż lewe - osokaman?
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
oj Pexu, a powiedz ty mi czy stare szczęki były tak samo grube jak nowe? A powiedz mi czy linkę napinasz żeby podciągnąć zużywające się szczęki?Pexu pisze:Nadmienię że linka nowa, ale regulowana była jeszcze do starych szczęk

no... chyba że przyplatało sie cos nieprzewidzianego, np cos takiego jak prorokuje morgon

Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Pexu, jakbyś potrzebował do swojego MKIV tanio tarcz hamulcowych to mam komplet nie zużytych z demontażu za bezcen.Pexu pisze:Info na przyszłość: wymienia ktoś szczęki to koniecznie wyregulować linkę ! u mnie wymienione i szczęki i cylinderki, wyregulowany ręczny no i końcu Ess hamuje jak powinien. Trochę musiały się szczęki dopasować do bębna, był problem z zapowietrzinym układem ale teraz jest OKw końcu
Jest: Civic Sedan 6Gen VTi
Były: MKV RS2000, MKVI CLX 1.6 16v, MKIV Ghia 1.4 '89, MKIV XR3i '90 1.6 KE-Jetronic
Były: MKV RS2000, MKVI CLX 1.6 16v, MKIV Ghia 1.4 '89, MKIV XR3i '90 1.6 KE-Jetronic