Kierunki przód RS

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
nonam

Kierunki przód RS

Post autor: nonam »

Koledzy możecie mi pod powiedzieć jak w RSie wytargać kierunki przednie ze zderzaka ? Widziałem od spodu że są tam jakieś zapadki, ale są sztywne bardzo i nie chciałbym ich pourywać. Mam taki pomysł żeby w kierunki włożyć zwykłą postojową żaróweczke 5W i spiąć ją z postojówkami, tak żeby kierunki lekko świeciły gdy włączy się światła, powinno dać to fajny efekt, a przy włączeniu kierunkowskazu będzie on na pewno widoczny bo żarówka dużo mocniejsza. Z góry dzięki za podpowiedzi :)
Bo z mocą jest tak, że zawsze jej za mało.

Kierowca bombowca.
deathrider_85

Post autor: deathrider_85 »

Jak ktoś będzie pisał jak zdjąć kierunek, to ja od razu proszę o instrukcję jak dodatkowo zdemontować halogen i sorki, że się wpinam do tematu :).
Awatar użytkownika
nonam

deathrider_85, odnośnie halogenu też się chętnie dowiem :P

Kierowca bombowca.
zeberko

Post autor: zeberko »

Kierunek w zderzaku trzyma sie tylko na takim jednym jezyku najlepsze do podwazenia tego języka jest patyczek z lodów pózniej pozostaje wypchnąć go od tyłu.
Halogen mozemy wyjąść tylko po uprzednim wyjęciu kierunku a trzyma sie tylko na takim metalowym zapieciu wystarczy tylko odpiąsc ta zapinkę i halogen juz jest na wierzchu.
Awatar użytkownika
nonam

Czy podważyć go (kierunek) z zewnątrz od strony halogenu ? Zauważyłem że jest tam taka plastikowa jakby łapka i kombinowałem właśnie z tym, ale bałem się żeby nie pourywać :P

Kierowca bombowca.
kazik

Post autor: kazik »

kierunki wystarczy że ruszysz tą łapkę i wypnij go od tyłu a halogeny trzymają sie nie tylko na zapince ale z drugiej strony masz taki bolec który będziesz mógł wyjąć po wcześniejszym odpięciu zapinki.
ODPOWIEDZ