brak świateł i podświetlania zegarów

Moderator: Moderatorzy

repla

brak świateł i podświetlania zegarów

Post autor: repla »

Witam. Mam problem z światłami i podświetleniem zegarów i wentylatorów . Stało sie to gdy montowałem diode do podświetleni zegarow i zrobiłem niechcący zwarcie . Gdy teraz przekręce stacyjke to nie podświetlają sie kontrolki ładowania i oleju ,tylko słychać pompę paliwową , odpala. Nie ma świateł pozycyjnych ani mijania. Obawiam sie że bezpiecznik od świateł jest dobry . Co może być przyuczyną tej usterki ??? POMOCY!
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Na początek - witam nowego urzytkownika forum
Najpierw przejrzyj tematy pokrewne w dziale elektrycznym.
Temat był wałkowany wiele razy.
Skrzynka bezpiecznikowa to nie tylko bezpieczniki.
Widzę , że jesteś elektronikiem - dasz sobie rdę.
Kiedy walnie przełącznik świateł pod sterem , to masz właśnie taki objaw - popatrz co się stało z zasilaniem przełącznika zespolonego.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
omus

Post autor: omus »

Nie będę ciągnął dalej tematu ale proponuję podnieść maskę i po prawej stronie (przynajmniej u mnie) na nadkolu jest bezpiecznik.- wymień go na nowy
omus

Post autor: omus »

poprawka!!!!! ostatnio stało mi się coś bardzo podobnego.... to nie bezpiecznik o którym pisałem (u mnie to bezpiecznik od wentylatora i zawsze pomagało)- przyczyną z tego co widzę jest przepalony "styk"między bezpiecznikiem a przekaźnikiem.. Z góry sorki
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

kolega ma MK 7 więc może mieć podobnie jak u mnie.
Poza tym prawdopodobnie temat jest już nieaktualny - od kwietnia kolega chyba naprawił a na pewno nie pojawił się tu na forum od tamtego czasu.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
ODPOWIEDZ