Chłopaki kupiłem essa kombi MKVII 1.4 (pełny wtrysk) 1995 i mam do wymiany gumę przegubu (przy kole... nie tą przy skrzyni) W VW MKII przegub był przykręcany a w Essim nie widze żadnych śrub... Może mnie ktoś pokierować jak wyciągnąć ten przegub ? Dokładniej to chodzi mi o ten po stronie kierowcy... nie chce czegoś zepsuć....
Ps. Gdyby miał ktoś jakiś namiar na książke do mkVII proszę o kontakt na GG:880111
Guma Przegubu...
Moderator: Moderatorzy
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Było już o tym nie raz .
Quler, trochę się nie chce szukać ?
Jak to nie widzisz żadnych śrób ?
Wyjdź z woza i popatrz na koło - śrubę zauważysz na środku kółka - ta wielka , nie sposób jej nie zauważyć , no chyba , że masz alusy lub kołpaki.
Z drugiej strony jest pierścień zabezpieczający.
Nie oszczędzaj na osłonie przegubu - kup ten lepszy.
Quler, trochę się nie chce szukać ?

Jak to nie widzisz żadnych śrób ?
Wyjdź z woza i popatrz na koło - śrubę zauważysz na środku kółka - ta wielka , nie sposób jej nie zauważyć , no chyba , że masz alusy lub kołpaki.

Z drugiej strony jest pierścień zabezpieczający.
Nie oszczędzaj na osłonie przegubu - kup ten lepszy.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
- cidzej
- Pojemność: 1400
- Rocznik: 1996
- Generacja: MK7
- Nadwozie: Cabrio
mały off topic:
mysle, ze na temat dziwacznych określeń powstających dzieki niewykwalilifokanym dłubaczyom garażowym możnaby napisać co najmniej prace magisterską
mina sprzedawcy w ASO jak slyszy "poprosze ten metalowy cycek trzymający tą gumową harmonijke przy piaście" - BEZCENNA 
mógłby mi to ktoś wyjaśnić ?? czym się różni pełny wtrysk od pół pełnego, ćwierć pełnego i jak to sie ma do mono wtrysku, wielo wtrysku itd ??Quler pisze:(pełny wtrysk)
mysle, ze na temat dziwacznych określeń powstających dzieki niewykwalilifokanym dłubaczyom garażowym możnaby napisać co najmniej prace magisterską

cidzej, popracowałbyś trochę w sklepie motoryzacyjnym to dopiero byś posłuchał , do tej pory śmieję się z tekstu pewnej pani "poproszę dobrą rurę , tylko taką dobrą porządną, żeby weszła w tą starą dziurę" po kilku minutowy powstrzymywaniu się od śmiechu udało mi się ustalić, że pani chce kupić tłumik i wycieraczki do Seicento
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...