Dzisiaj zakupiłem magiczny płyn do spryskiwaczy i nie wiem, czy nie okaże się, że tak naprawdę czujnik działa.
Dolałem płynu, a spryskiwacze nie działają . Wychodzi na to, że albo się zapchały, albo po prostu wężyki są gdzieś poskręcane i pomimo tego, że płyn był spryski nie działały .
Pojawił się natomiast u mnie gorszy problem jak dzisiaj jeb... maską (bo człowiekowi się nie chciało brudzić i ją po prostu puścił, żeby sama się zatrzasnęła) nie mogę zgasić silnika. Stacyjka nie wyłącza samochodu . Po prostu szlak by to wziął .
Po długim czasie zabrałem się za naprawienie wskaźnika i okazuje się, że nie mogę odpiąć wtyczki od czujnika. Jest na to jakiś patent?
Jeśli chodzi o dostęp to jest świetny, po prostu wchodzisz pod auto i czujnik jest jak na dłoni.
Pozwolę sobie przyłączyć sie do tematu bo moje pytanie też wiąże sie z kontrolkami. Gdy kupowałem Essi to były właściciel powiedział że nie pali mi się kilka kontrolek np od rezerwy. Powiedział że to wina spalonych żarówek. Chciałem się wiec dowiedzieć jakie są tam żarówki? Może ktoś wie. Mile widziany krótki opis jak się do nich dostać
Ostatnio zmieniony 03 maja 2008, 10:50 przez Intruder D1, łącznie zmieniany 1 raz.
nie wszystkie Escorciki a tak naprawde wiekszosc jest pozbawiona kontrolki rezerwy znaczy sie kontrolka jest w zestawie wskaznikow ale jest nie podłaczona