Tuleja wachacza
Moderator: Moderatorzy
Tuleja wachacza
Witam wszystkich,ten temat chyba nie był dokładnie poruszany więc zaczne nowy,ma do wymiany w moim essim 1,3 mk7 jedną tuleje na wahaczu,nie tą przy kole tylko tą drugą po środku wahacza.Chciałem sie zapytać ile mniej więcej trzeba dać za te tuleje i czy jestem w stanie sam sobie to zrobić,dodam że nie posiadam dostępu do kanału,fajny by był dokładny opis takiej naprway a najlepiej jakiś schemacik.I jeszcze jedno czy ta usterka powoduje śćiąganie przy hamowaniu,dodam jeszcze że zbieżność także trzeba będzie ustawić.Dzięki z góry.Pozdrawiam.
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Poza tym temat wałkowany ochnaście razy.
Mało to było opisywane na forum ?
Bez kanału też zrobisz - potrzebne dwa lewarki - jeden do podniesienia autka - drugi do odciążenia wahacza - podnosisz piastę a wahacz się prostuje w tedy prosto wyjąć i wstawić nowy.
Dobrze szukaj - znajdziesz opisy wahacz masz taki sam jak przy wszystkich innych Esach.
Jak nie - jak tak.jareks21 pisze:Witam wszystkich,ten temat chyba nie był dokładnie poruszany
Mało to było opisywane na forum ?
To przy kole to sworzeń zwrotnicy.jareks21 pisze:nie tą przy kole
Bez kanału też zrobisz - potrzebne dwa lewarki - jeden do podniesienia autka - drugi do odciążenia wahacza - podnosisz piastę a wahacz się prostuje w tedy prosto wyjąć i wstawić nowy.
Dobrze szukaj - znajdziesz opisy wahacz masz taki sam jak przy wszystkich innych Esach.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Niestety tak. Właśnie to robiłem. Poczytaj sobie :jareks21 pisze:przepraszam chciałem tylko spytać.A jeśli sworzeń zwroynicy i tylna tuleja jest wymieniona 500 km temupoprzedni właściciel niewpadł na to że można zmienić cały wahacz to da rade wymienić tę cholerną tuleje bez wizyty u mechanika?
.
Wymiana tulei wahacza
Jest: Civic Sedan 6Gen VTi
Były: MKV RS2000, MKVI CLX 1.6 16v, MKIV Ghia 1.4 '89, MKIV XR3i '90 1.6 KE-Jetronic
Były: MKV RS2000, MKVI CLX 1.6 16v, MKIV Ghia 1.4 '89, MKIV XR3i '90 1.6 KE-Jetronic