szyba boczna....
Moderator: Moderatorzy
szyba boczna....
Mam taki problem..w moim essiu jakis typ probowal sie wlamac jeszcze za poprzedniego wlasciciela...noi porwal uszczelke od szybki to jest szyba tylnia po stronie kierowcy z tylu samochod jest 3 drzwiowy...moje pytanie brzmi czy da sie taka uszczelke dokupic samą bez calej szyby??bo na allegro nie widze i czy duzo przy tym jest roboty??moze ktos juz to robil i podpowie mi jak sie do tego zabrac po skomletowaniu potrzebnych elementow...i co bedzie potrzebne jakies kleje itd.?? z gory dzieki pozdrawiam wszystkich
Wymiana szyby jest banalna. Potrzebne są dwie osoby. Jedna idzie do środka i w narożniku wypycha szybę z uszczelką (najlepsza do tego jest noga bo trochę siły trzeba włożyć) a druga łapie szybę z zewnątrz. Nakładasz nową uszczelkę na szybę i w rowek uszczelki który wchodzi w rant podszybia wkładasz mocny sznurek i oplatasz dookoła. Później sznurek przekładasz do środka auta. Jedna osoba przypasowywuje szybę do podszybia i ją dociska a druga osoba wyciąga sznurek, przez co uszczelka ładnie i lekko nachodzi. Później jeszcze można trochę szybę podociskać co by nie wypadłą i wszystko jest gicio 

- michmarmik
- michmarmik
- michmarmik