jak wyzej napisalem... znacie moze jakies sposoby na ten klej na ktore sa przyklejone listwy boczne? on przypomina cos a'la silikon.... zdrapac tego nie idzie, chyba ze kosztem lakieru... daje sie delikatnie zmyc Birolem ale Birol sciaga tez lakier i sie robi matowy... czekam na jakies Wasze podpowiedzi
Zwykłym nei idzie wlasnie... a birolem idzie, z lakierem.. ;p wiec u mnei sie tak nei do onca sprawdza ta teoria ;p ale jak nie wymysli nikt nic do jutra to pojdzie birol w ruch
ja ściągałem rozpuszczalnikiem i plastykową szpachelką ale z Vectry B więc mi nie zależało i zbytnio się nad tym nie rozczulałem nie było idealnie ale zaraz nakleiłem nowe listwy i nie było widać w escorcie bym takiej fuszery nie odwalił
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
juz zrobione kupe czasu to zajelo bo bawienia bylo ale zrobilem zdrapywalem drewnianym patyczniek od lodow zeby lakieru nie porysowal a reszte zmywalem birolem. tak na przyszlosc radzilbym komus kto sie na to targnie grzac suszarka na listwe (tak bardziej na karoserie pod listwa) ile sie da przy odrywaniu i powoli odrywac. wtedy czesto klej idchodzi z listwa i pozostaje tylo zmyc jakies tam zabrudzenia tylko. lakier zostal cacus a i dzieki za pomoc