Witajcie
Jak wiecie moim Essem trzęsło jak dodawałem gwałtownie gazu do oporu . Wymieniłem świece , filtry kable WN i takie tam . Nic się nie zmieniło no może równiej pracuje na wolnych i ciszej troszeczkę No ale nie o tym
Postanowiłem odłączyć przepływkę i .... jest wszystko ok ! chodzi bardzo ładnie wkręca sie do końca bez szarpnięć . Oczywiście wszystko wskazuje że przepływka do wymiany . I teraz moje pytanie . Jakie są skutki jazdy bez podłaczonej przepływki ( zanim kupię inną chciałbym normalnie jeżdzić )
komputerek przyjmuje jakieś tam swoje z góry założone dane zastępcze zamiast danych z przepływki. Pewnie spalanie wzrośnie i kultura pracy się pogorszy...
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Yagr pisze:komputerek przyjmuje jakieś tam swoje z góry założone dane zastępcze zamiast danych z przepływki. Pewnie spalanie wzrośnie i kultura pracy się pogorszy...
darcun4 pisze:Czyli przejdzie w tryb awaryjny.
A co lepsze dla silnika . Z podłączoną przepływką która jest uszkodzona czy bez podłączenia w ogóle ?
gdy masz przepływkę uszkodzoną ale podpietą to (jesli oczywiście nie padła zupełnie i jakieś błędne sygnały wysyła) silnik dostosowuje parametry pracy do tych błędnych danych - nic dobrego z tego nie wyniknie. Juz lepiej odpiąć - to moje zdanie. Ale zrób z tym szybko porządek, tak na wszelki wypadek czasem wystarczy przeczyścić przepływkę
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
A rozkreciles te dwie srubki na gorze ,nastepnie pedzelkiem delikatnie druciki wymyc w benz ekstrakcyjnej - probowales?? Mi kiedys pomoglo i do dzis jest ok
SPRZEDAM WSZYSTKIE CZESCI Z ESSA 1,8 16V 3 drzwi i CABRIO RDA i RQB
Poprawka - klucze TORX - tak szukaj lub powiedz w sklepie bo jak powiesz tak jak napisałes to cię wyśmieją i wiedząc po twojwj wypowiedzi , że się na tym nie znacz - wcisną Ci najgorszy kit.