brak pradu

Moderator: Moderatorzy

kanar68

brak pradu

Post autor: kanar68 »

jak w temacie rano wyłaczyłem auto i było ok po pracy wsiadam a tu nie wyświetla sie zegar widać tylko zielone podswietlenie ale bez godziny i nie działa radio jak by nie było podłączone ani nie działa dmuchawa a jakis czas temu jak włączałem dmuchawe to własnie zegar przestawałdziałac i radio sie odłączało jak by po odłaczeniu akumulatora ale jak dałempokrętło na zero to prad był tylko zegar trza było na nowo ustawic i zaprogramowac stacje w radiu
Awatar użytkownika
morgon

Post autor: morgon »

Gdzieś masz zwarcie i pewnie Ci bezpieczniki popaliło. Ale nie wiem bo na elektryce się nie znam. To taka diagnoza na "chłopski rozum". :smile:
emceha

Post autor: emceha »

Czyżby skrzynka bezpieczników wydawała ostatnie tchnienie??? Posprawdzaj najpierw bezpieczniki.
kanar68

brak pradu

Post autor: kanar68 »

bezpieczniki sprawdzałem są w porządku a dzisiaj bez zmian wsiadam rano a tu wszystko działa jak należy chyba jakiś cud
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Yagr »

kanar68 pisze:chyba jakiś cud
Witamy w fordzie :mrgreen:
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

kanar68 pisze:bezpieczniki sprawdzałem są w porządku
Pozory mylą ! bez obciążenia napięcie na bezpieczniku będzie ok - ale jak włączysz odbiornik to następuje spadek napięcia i nie koniecznie jest to wina bezpiecznika tylko wina skrzynki bezpiecznikowej - oczywiście sam bezpiecznik może być zaśniedziały i jak go wytargasz i wepchniesz spowrotem to wszystko wróci do normy - na jakiś czas. emceha, dobrze zaczoł kombinować ze swoim pytaniem.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
ODPOWIEDZ