centralny zamek

Moderator: Moderatorzy

lukasz

centralny zamek

Post autor: lukasz »

Co moze byc przyczyna ze w jednych drzwiach(tylnie prawe) nie dziala centralny?...reszta dziala jak nalezy. Gdzie jest zamontowana centralka(seryjny centralny zamek)?
mikruss

Post autor: mikruss »

moze byc silniczek spalony w drzwi :sad: ach
SlaVkoEg

Post autor: SlaVkoEg »

mialem to samo i to w tych samych drzwiach. Przstal dzialac i nie moglem otworzyc drzwi :/ seryjny centralny jest w srodku w drzwiach razem z zamkiem przy klamce(zewnetrznej). Przykrecony na 3 sruby ktore odkreca sie krzyzakiem po otwarciu drzwi kolo tego bialego cypka do blokady otwierania drzwi od srodka samochodu. Tropche zamotalem ale mysle ze sie poalpiesz. Co Ci sie dokladnie dzieje z tym zamkiem?? nie zamyka sie czy tak jak w moim przypadku zamknales i juz nie chce sie otworzyc?
lukasz

Dokladnie...... raz sie zamknal i teraz juz trzeba łapa od srodka owierac i to tez jakos dziwnie bo dopiero nie jak to powinno byc po odblokowaniu9wyciagnieciu klami wewnetrznej do pozycji odblokowanych drzwi) powinny sie normalnie klamka otworzyc z zewnatrz..tylko trzeba je calkowicie otworzyc z srodka i dopiero pozniej da sie je otworzyc z zewnatrz jak sie zamknie i otworzy jeszcze raz. Wogole tez nie slychac zeby ten silownik dzialal w tych drzwiach. Rozebralem i wlasnie sie zdziwielem bo nie widzialem slownika....a kabelek szedl daleko do zamka i...znikał moim oczom a reki tez zabardzo tam sie nie da włozyc....kurde kto to wymyslił :).......wiec ..co jeszcze mi poradzisz??? Pozdrawiam
Vieczur

Post autor: Vieczur »

tez mialem kiedys taki przypadek, okazalo sie ze silownik byl w porzadku a gdzies sciezka miedzy drzwiami nawalila.. nie naprawialem tego bo nie chcialo mi sie rozbierac wszystkiego i szukac ktory przewod gdzies padl ;)
lukasz

aaahhhhaa.....no dobra chyba tez sobie odpusze, tylko wkurza mnie czasem jak sie musze dostac do tylu i musze otwierac od srodka :evil: ..jak bede mial czas to rozpruje wszystko :mrgreen: i chocby nie wiem co sie dzialo znajde to . Dzieki i pozdro
jozek

Post autor: jozek »

lukasz pisze:jak bede mial czas to rozpruje wszystko :mrgreen: i chocby nie wiem co sie dzialo znajde to .
Witam lukasz, i znalazłeś? Właśnie dzisiaj odkryłem ten sam problem. :cry: Też tylne prawe drzwi. Pozdro
jozek

Post autor: jozek »

Dziwne - póki co naprawiło sie samo.:) ale to chyba znak, że zaczyna sie w tej elektryce coś niedobrego dziać:(
ODPOWIEDZ