GAŚNIE PO ODPALENIU 1,3 HCS OHV typ(j6a) prosze o porade.

Moderator: Moderatorzy

mayday1984

GAŚNIE PO ODPALENIU 1,3 HCS OHV typ(j6a) prosze o porade.

Post autor: mayday1984 »

Witam wszystkich jestem tu nowy wiec byc moze moj problem juz zostal wczesniej przedstawiony(za co przepraszam jakbyc co:) otoż: silnik 1,3 HCS OHV typ(j6a) 1996 +LPG.Po pryekreceniu kucya na benyznce odpala na sekunde dwie i gasnie na nawet jak jest nagrzany .zebzynie gasł daje mu troche pod noga moyza tak jechac nawet jak sie uprze ale gasnie jak dam po hamulcach :/ dodam ze na gazie chodzi idealnie pali idalnie . silnik krokowy elektyczny wymienialem i to samo.elektryk samochodowy(patrz moj wojek )gadal mi przez telefon ze to moze byc czujnik podcisnienia albo cos z cisnieniem:/jak ktos tak mial niech pomoze. pozdro z gory thx za pomoc.

:mrgreen:
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Yagr »

na początek zrób sobie reset komputerka :)
Nie wiem dokładnie jak wygląda to w twoim silniku ale awaria MAP sensora (czujnik ciśnienia powietrza) nie powinno powodować gaśnięcia. Możesz go odpiąć a silnik będzie pracował, choć nierówno. Pozostaje jeszcze regulator ciśnienia paliwa i ten może mieć tu swoje do powiedzenia. ponadto sprawdź czy nie masz zapchanego filtra paliwa i czy pompa paliwowa chodzi jak powinna.
ps pisząc jakikolwiek post błędy są podkreślane na czerwono, staraj sie to poprawiać bo potem ciężko się czyta te wszystkie
mayday1984 pisze:pryekreceniu kucya
mayday1984 pisze:moyza
itp ;)
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
mikruss

Post autor: mikruss »

Jeżeli masz 1996 rok prod MK7 to powinienes mieć 1.3 Endura-Efi na pełnym wtreysku z przepływką. :???:
ODPOWIEDZ