Hej! Mam taki oto problem. Nie wiem dokladnie jak to sie stalo bo ja nie jechalem samochodem ale w moim Esim cos sie zerwalo ze nie kreci kolami. biegi wchodza, sprzeglo dociska zreszta wymienilem je 4tys km temu wiec co sie moglo stac? ostatnio przy ruszaniu cos mi pukalo raz-czytalem w postach ze to moze byc przeglub wewnetrzy czy cos takiego. czy jest mozliwe ze sie cos tam zerwalo. Jak go cholowalem to cos co jakis obrot kola chrobotalo. Hilfe, help, pomocy powiedzcie co to i ile moze mnie to kosztowac okolo ....taki oto prezent noworoczny
Wisi ale w osłonie przegubu - przegób walnoł ale nier widać bo osłona jest jeszcze sprawna.
Podnieś osobno lewą stronę i prawą - zakręć kołem
Silnik na biegu.
Znajdziesz stronę , która się pop.....
czasem jak stawalem na skreconych kolach to odrazu jak sie zatrzymal to cos tak walnelo jakby ktos mlotkiem przypiep....w wachacz....a jak ruszalem to puknelo raz no i czasem przy zmianie biegu jak puscilem sprzeglo i nie dodalem gazu...
dla mnie też, łatwo się wymienia cena przegubu zależy od sklepu i firmy na jaką się zdecydujesz odradzam Made in China bo zaraz będziesz musiał drugi zakładać
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
Przeglub sie wyczepil przy prawym kole bo poprzedni mechanik poprzedniego wlasciciela co go zmienial cos spiep....i sie rozlaczyl, wyskoczyl bog wie co byla tam jakas zawleczka co sie urwala przy okazji zniszczyl oslone ...(tak twierdzi mechanik ja sie na tym az tak nie znam)pozdrawiam!
Miałem podobnie ale u mnie przegub był za krótki i po prostu sam wylatywał... 2 razy samochodzik ciągnięty był do mechanika zanim ten się skapnął, że musi dłuższy wstawić Oczywiście mechanika już zmieniłem
jest tam zawleczka - widocznie mechanior szkłem d.. podcierał albo prędzej nygus lub niechluja i wsadził starą pogiętą.
Jak się kupuje co kolwiek do wymiany gdzie trzeba rozpiąć przegób to w komplecie jest ta zawleczka nawet nieraz kilka - gdyby przy zakładaniu coś nie wyszło tak jak powinno.