AIR BAG czyli tak zwane poduszki powietrzne :P
Moderator: Moderatorzy
AIR BAG czyli tak zwane poduszki powietrzne :P
Witam panowie i po raz kolejny licze na waszą pomoc.... wczoraj podczas odpalania zauważyłem że kontrolka od poduszki zapala sie i gaśnie i tak w kółko...jaka może być tego przyczyna i jak tą usterke naprawić. Czy można jeżdzić gdy ta kontrolka się świeci ?? czy musze skoczyć do jakiegoś mechanika ktory się w tym specjalizuje? powiem tak że miałem ostatnio małą stłuczke i rozwaliłem zderzak i chłodniece oraz poszła jedna lampa i sonda lambda... oczywićie auto po odebraniu od mechanika sprawowało się bardzo dobrze. nie narzekam na niego jedynie tyle że drogi..... mineło już kilka tygodni od wypadku i od naprawy samochodu, problem z kontrolka zaskoczył mnie wczoraj.... co dalej panowie....plizz help
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
.emceha pisze:Nie powinno zależeć od temperatury
A jednak może zależeć.
Podejrzewam stary jak świat problem z napinaczami - to normalne przy naszych autkach.
Jeśli we wtyczce pod siedzeniem coś lekko zaśniedzieje to jak najbardziej temperatura i wilgotność ma wpływ na przejście prądu przez wtyczkę.
Druga przyczyna migania oprócz wtyczki to połączenie przy samym napinaczu.
Naście razy pisałem o tym a o wtyczce koledzy pisali pewno ze sto razy - trzeba tylko zadać sobie troszkę trudu i skożystać z opcji " Szukaj"
Drift King,
To wszystko co pisałem dotyczy - czterech mrugnięć i pauza.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]