odpala i gasnie 1.8 16V 105KM
Moderator: Moderatorzy
odpala i gasnie 1.8 16V 105KM
Dzis stojac autem a odpalonym silnikiem auto nagle zgaslo. pomyslalem ze paliwo sie skonczylo bo nie chcial zapalic, pojechalem po paliwo zalalem i co?? i nic. Odpala na doslownie 3 sekundy po czym gasnie i tak w kolko, nawet sobie pomyslalem ze swiece padly i kupile drugie i dalej nic, czyzby to pompa paliwa padla , wczesniej byla bardzo slyszalna i teraz tak sobie lekko piszczy
Patrzylem na allegro za pompami i ceny zaczynaja sie od 79zł co taka pompa moze byc warta, zaznaczam jeszcze ze auto bedzie za chwile na gazie smigac wiec nie chce zbyt duzo pieniedzy w pompe lokowac jak i tak bede na gazie jezdzil. prosze o rade
Szukaji uzylem ale nic nie znalazlem ciekawego. Pozdrawiiam
Patrzylem na allegro za pompami i ceny zaczynaja sie od 79zł co taka pompa moze byc warta, zaznaczam jeszcze ze auto bedzie za chwile na gazie smigac wiec nie chce zbyt duzo pieniedzy w pompe lokowac jak i tak bede na gazie jezdzil. prosze o rade
Szukaji uzylem ale nic nie znalazlem ciekawego. Pozdrawiiam
- cidzej
- Pojemność: 1400
- Rocznik: 1996
- Generacja: MK7
- Nadwozie: Cabrio
najprawdopodobniej to pompa paliwa. choc ja bym jeszcze prez wymiana pompy sprobowal wymienic filtr paliwa - bo moze juz calkiem syfem sie zapchal.
przy zakupie pompy nie sugeruj sie tym,z e bedziesz mial gaz to ci dobra pompa nie potrzebna, bo rpzeciez bedzesz musial zawsze odpalac na benzynie no i jak gazowni w trasie zbraknie to tez bedziesz sie musial troche na benie potoczyc - nie oszczedzaj na tym elemencie
przy zakupie pompy nie sugeruj sie tym,z e bedziesz mial gaz to ci dobra pompa nie potrzebna, bo rpzeciez bedzesz musial zawsze odpalac na benzynie no i jak gazowni w trasie zbraknie to tez bedziesz sie musial troche na benie potoczyc - nie oszczedzaj na tym elemencie
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Też tak sądzę.cidzej pisze:jeszcze prez wymiana pompy sprobowal wymienic filtr paliwa
U mnie z autoalarmem działa immobilizer który po 40 sekundach od wyłączenia stacyjki wyłącza pompę paliwa - jak się zapomnę to mam identyczny objaw - wóz zapala pochodzi 3 - 4 sekundy i gaśnie.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
tylko tyle ze ja nie mam alarmu, a dzis bede to rozbieral i zajrze i do pompy i do filtra tylko najpierw cisnienie benzyny sprawdze czy faktycznie go nie majamszoł pisze:U mnie z autoalarmem działa immobilizer który po 40 sekundach od wyłączenia stacyjki wyłącza pompę paliwa - jak się zapomnę to mam identyczny objaw - wóz zapala pochodzi 3 - 4 sekundy i gaśnie.
- jaro
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 1989
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Cabrio
Jak odpalisz i przytrzymasz na gazie i nie gaśnie a po odpuszczeniu pedału gazu czyli zostawieniu na wolnych obrotach zgaśnie to może to być krokowiec znam to z autopsji.A co do jazdy na gazie to z tego co wiem to dla własnego dobra powinienes mieć sprawną pompe paliwa bo silniczek powinno odpalac sie własnie na paliwie czyli etylinie a następnie przełanczać na gaz ( ręcznie albo automatycznie jak kto woli i jak uznaje)
Wcale nie dziwna.Już gdzieś pisałem,że takie i podobne przypadłości (falowanie,samoczynny wzrost obrotów,spadek obrotów,szarpania itp) po prostu totalnie olewam i najczęściej następuje samoczynna naprawa.I to w niedługim czasie.panowie sprawa dziwna, auto stalo noc w garazu przychodze odpalam i.... dziala
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
nic, albo zła emulacja sondy. Po resecie na jakis czas powinno przejśćomus pisze:witam. Ja z kolei rano odpalam na lpg-na benzynie zaraz zgaśnie,bez dodawania gazu,potem przełącze na benzyne i działa normalnie. Co w tym przypadku może być zepsute??
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !