Za bardzo chłodzi
Moderator: Moderatorzy
Rano sprawdziłem manualnie dwa węże i rzeczywiście dolny i górny mają tą samą temp.jamszoł pisze:jeśli temperatura dolnego węża jest taka sama co górnego ( chwilę po odpaleniu) to termostat jest niedomknięty
Już kupilem termostacik z uszczelkami i w sobote zabieram sie do roboty.
Facet w sklepie , który specjalzuje sie w fordach powiedział, że termostat powinno sie teoretycznie wymieniać co trzy lata i nie czekać aż zacznie przepuszczać albo sie blokować

Podsumowując: miałeś racje Jamszoł to był termos

- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
to to sobie już znajdź bo było przynajmniej kilkakrotnie opisywane
opcja "szukaj" nie boli, nie gryzie ani nie kosztuje - tycia też nie powoduje (o ile nie szukasz w lodówce
)

Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
A ja jeszcze się podłącze z zapytaniem o ten kartonik zasłaniający chłodnicę: gdzie i jak go zamocować ? Na zewnątrz czy od środka ? Od środka za bardzo nie wiem jak go tam wcisnąć a z zewnątrz to w którym miejscu: przy tym górnym wlocie powietrza (tam gdzie znaczek FORD czy niżej - pomiedzy światłami przeciwmgielnymi ?
Nie mam problemów z nagrzewaniem ale robię dziennie dokładnie 6 km (na 3 etapy) i chciałbym aby mi się ciut szybciej nagrzewał...
Nie mam problemów z nagrzewaniem ale robię dziennie dokładnie 6 km (na 3 etapy) i chciałbym aby mi się ciut szybciej nagrzewał...
- Yagr
- Kontakt:
napisałem "przedniej ścianki chłodnicy" ile przednich ścianek ma chłodnica?? Napisałem również "między atrapą, zderzakiem a chłodnicą" - pomyśl trochę ile ci tego kartonu zostanie jeśli dasz go na zewnątrz i przejedziesz sobie trasę w padającym śniegu z deszczem? Czyli dla jasności - bezpośrednio na chłodnicy, na jej PRZEDNIEJ ścianceMn1s1ek pisze:Ale w środku czy na zewnątrz ??

Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
- Yagr
- Kontakt:
Eee... no, Darek, w naszych rocznikach to 4 śruby od atrapy odkręcasz i dostęp do całego przodu chłodnicy 
A u ciebie,Mn1s1ek, to niestety trochę gimnastyki... może spróbuj od spodu? Wsuń od spodu a wcześniej wytnij z tego kartonu jakieś ucho które wyjdzie jakąś szczeliną u góry żeby zaczepić... Nie wiem do końca jak to w Mk VII, kombinuj

A u ciebie,Mn1s1ek, to niestety trochę gimnastyki... może spróbuj od spodu? Wsuń od spodu a wcześniej wytnij z tego kartonu jakieś ucho które wyjdzie jakąś szczeliną u góry żeby zaczepić... Nie wiem do końca jak to w Mk VII, kombinuj

Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !