Tarcze a felgi

Moderator: Moderatorzy

piotruch

Tarcze a felgi

Post autor: piotruch »

Witam,

Posiadam alufelgi 15", ostatnio wymieniłem tarcze hamulcowe w Escorcie na nowe. No i pojawił sie problem, nie mogę założyć felg 13" z oponami zimowymi. Zaciski haczą o felgi. Co robić?
ELpYndoL

Post autor: ELpYndoL »

poprostu masz Felgi 13 nie odpowiednie :( jezeli tylko troszke trzyma zacisk to zacisk mozna lekko przeszlifowac jezeli trzyma dosc duza ilosc materiału to niestety ale Fele nie wejda :(
piotruch

Re: Tarcze a felgi

Ale, poprzednie dwa sezony te felgi pasowały. Czyżby sie amniejszyły?
ELpYndoL

a ZMIENIAŁES ZACISKI na jakies inne ??? wieksze ???
piotruch

Zaciski nie były wymieniane. Wymienilem klocki i tarcze hamulcowe.
piotruch

Nie wymieniałem zacisków
ELpYndoL

jezeli nie wymieniałes zacisków to wymieniłes tarcze na takie same i klocki tez na takie jak były poprzednio ,wiec jak moze ci nie pasowac Felga ????? cos tu jest nie tak !!!! czemu miała by Felga nie pasowac
Awatar użytkownika
morgon

Post autor: morgon »

Mi też się to wydaje dziwne. Oglądnij dokładnie czy to na pewno zacisk Ci haczy
piotruch

A czy wymiana klocków i tarcz na nowe moze spowodować zwiekszenie sie grubości calości i przez to zacisk haczy o felgę? Ale w briefie pisze, że pasuja felgi 13". Nie wiem ci sie stało.
piotruch

Dziwne.
Awatar użytkownika
morgon

piotruch pisze:A czy wymiana klocków i tarcz na nowe moze spowodować zwiekszenie sie grubości calości i przez to zacisk haczy o felgę?
nie nie nie

Zacisk można przykręcić tylko w jednej pozycji i nie da się go regulować. Gdyby tarcze były za duże, to byś po prostu nie przykręcił zacisku
Tfaruk

Post autor: Tfaruk »

Dziwne to :|
ELpYndoL

CZY aby napewno te 13 były juz na tym aucie ?????? czy poprostu zakupiłes gdzies fele 13 od Forda i teraz masz problem !!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
morgon

piotruch, a może masz jeszcze felgi z zimówkami z innego auta i Ci się fele pochrzaniły?
piotruch

Chyba, że mi źle zamontowali zaciski?
ODPOWIEDZ