sprzęgło albo nie wiem sam co
Moderator: Moderatorzy
sprzęgło albo nie wiem sam co
witam.mam chyba powazny problem z moim essim.więc od początku.
wsiadam kiedys do mojego vipera wciskam sprzęgło i coś strzeliło ale nie wiem co.pedał teraz siedzi dużo niżej niz przedtem, sprzęgło łapie przy samej podlodze, biegi da sie wbic ale trzeba sie porządnie do tego przyłożyć, ale nie zgrzytają tak jak wsteczny(jakby bez sprzęgła).
dodam z sprzęgło ostatnio zaczeło troche ślizgac.ale co dziwne na 3 biegu.nie wiem czemu.
może ktos wie co to moze byc.
PS.nie chce wymieniac sprzęgła bo jestem w anglii a tu za samą robote chca 200 funów plus części.
dziękuje i pozdrawiam.
wsiadam kiedys do mojego vipera wciskam sprzęgło i coś strzeliło ale nie wiem co.pedał teraz siedzi dużo niżej niz przedtem, sprzęgło łapie przy samej podlodze, biegi da sie wbic ale trzeba sie porządnie do tego przyłożyć, ale nie zgrzytają tak jak wsteczny(jakby bez sprzęgła).
dodam z sprzęgło ostatnio zaczeło troche ślizgac.ale co dziwne na 3 biegu.nie wiem czemu.
może ktos wie co to moze byc.
PS.nie chce wymieniac sprzęgła bo jestem w anglii a tu za samą robote chca 200 funów plus części.
dziękuje i pozdrawiam.
samoregulator sprzegła... mogła sie wyczepic sprezyna.. lub ząbki w tym pół ksiezycu sie juz troszke wyrobiły... w polsce koszt tej czesci to 20 zł a robote sam mozesz zrobic bo wystarczy sciagnac pedał sprzefła... ten samoregulator to jest taki plastik w kształcie półksiezyca z ząbkami i sprezyną zaczepioną gdzies w połowie pedału...
jeszcze jedno pytanko
a jak mam wyciągnąc ten pedał. bo nie wiem jak sie do tego zabrać.
dzięki za pomoc
pozdrawiam
dzięki za pomoc
pozdrawiam
- leszek
- Pojemność: 1500
- Rocznik: 2018
- Generacja: MK1
- Nadwozie: Inne
jeżeli jest tak samo jak w MK VII to pedały są osadzone na wałku podzielone plastykowymi dystansami. musisz się polożyć na podłodze pod kierą i tak mniej więcej nad pedalem gazu jest zawleczka-nie taka typowa tylko pierścien (zegera).trzeba go wypiąć i potem ten cały wałek wysunąć-wybić w kierunkulewego boku auta-w strone drzwi. pedały pospadają i tam też jest ten samoregulator. pamiętaj ilość i kolejność dystansów. przyda się przy składaniu
powodzenia.

powodzenia.

Podczas, gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować