Podtrzymanie pamięci kompa

Moderator: Moderatorzy

adrianolkusz

Podtrzymanie pamięci kompa

Post autor: adrianolkusz »

Dzisiaj wydarzyło się coś dziwnego. Autko rano odpaliło bez zarzutu a gdy wróciłem z miasta zgasiłem i poszedłem do domu. Wróciłem do samochodu żeby znaleźć przyczynę niewłączania się wentylatora. Pierwsze sprawdzenie to bezpieczniki. Każdy po kolei wyjąłem i obejrzałem... jednak chyba musiałem któryś wpiąć nie w to samo miejsce i gdy odpaliłem silnik... zdiwienie. Chodzi jak po resecie. Obroty skaczą i przy jeździe szarpie. I tak ciągle gdy tylko wyłaczyłem silnik. Dokupiłem bezpieczników i wpiąłem w puste miejsca w skrzynce. Efekt... uspokoiło się.. auto przestało szarpać i nierówno chodzić... Czy w skrzynce jest bezpiecznik odpowiedzialny za podtrzymanie pamięci komputera :?: Może ktoś zapoda fotkę
Vieczur

Post autor: Vieczur »

w skrzynce bezpiecznikow jest jeden bezpiecznik odpowiedzialny za EEC IV (komp), nie pamietam juz niestety ktory ma numerek ;)
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Yagr »

w benzynowym modelu z 1991 roku to powinien być bezpiecznik 3A nr 25
po wymianie tablic na te z 34 bezpiecznikami to był już nr 7 ale też 3A - nie wiem czy we wszystkich innych modelach jest tak samo ale wynika z tego że należy szukać bezpiecznika 3A ;)
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ODPOWIEDZ