zagotowany silnik

Moderator: Moderatorzy

kazik

Post autor: kazik »

taki mam zamiar
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

kazik pisze:jak to jest zrobione
znam taki program na Discowery. :mrgreen:
Masz rację - chcesz mieć dobrze zrobione ? to zrób to sam.(Adam Słodowy :mrgreen: )
Acha pamiętaj w którą stronę stoją tłoki i panewki - żebyś ich nie odwrócił.
Jeśli na tłokach nie masz numerów to je ponumeruj kolejno.stopki korbowodów też nie pomyl - najlepiej demontuj i wymieniaj pojedynczo. Przyjrzyj się pierścieniom jak są odwrócone - nie jest obojętne jak wstawisz nowe.Przy każdym montażu panewek tłoków pierścieni - posmaruj wszystko olejem silnikowym ( to ważne przy pierwszym rozruchu zanim pompa poda olej)
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2007, 17:01 przez Jamszoł, łącznie zmieniany 1 raz.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
kazik

jak będę robił ten remont to będę zapodawał fotki oczywiście jeżeli będę zmieniał silnik to też zapodam fotki na pewno się komuś przydadzą
Przemm

Post autor: Przemm »

Toć on ci sie juz wszcesniej strasznie gotował.Zamiast usiasc i zrobic...ehhhh
MARKKO

Post autor: MARKKO »

Przemm pisze:Toć on ci sie juz wszcesniej strasznie gotował.Zamiast usiasc i zrobic...ehhhh
true true :P
kazik

gotował się ale nie aż tak a gotował się bo nie działał włącznik wentylatora a jadąc do tego blacharza spiełem go na krótko
Przemm

Nie zalowalbys na wache to bys go sam przyprowadzil...i problemu by nie bylo
kazik

nie żałowałem na wachę tylko ten koleś się mnie zapytał czy może nim przyjechać do wawy bo ma drugi samochód z stamtąd zabrać
Przemm

Samochodu sie nie pozycza... Po chu....u wyszlo ale tez troszku twojej winy w tym jest.Skoro kazales mechaniorowi dolac wody to i sam musiales przyjechac bez... Nie daje sie obcym ludziom fury gdy jest cos z nia nie tak (brak plynów).Zreszta i on pewnie dal mu po garach niezle. . .
emceha

Post autor: emceha »

Przemm pisze:Zreszta i on pewnie dal mu po garach niezle. . .
Żekłbym bankowo ;)
ODPOWIEDZ