jak hamuje to błotnik tnie oponę
Moderator: Moderatorzy
jak hamuje to błotnik tnie oponę
Witam mam problem bo błotniki mi tną opony jak z dużej szybkości hamuję i nie wiem co mam zrobić mam 3 wyjścia albo zmienić sprężyny na sztywniejsze ale wtedy stracę komfort jazdy bo pójdzie w dół, lub poszerzyć go ale to będą mi potrzebne błotniki od cosa a one na pewno nie są tanie i trzecie wyjście zmienić opony z felgami na mniejsze ale nie wiem czy nie straci on swojego wyglądu. I teraz nie wiem co mam zrobić pomocy!!
No niestety kazik, jak to się mówi albo rybki albo akwarium. W sumie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie co zrobić. Trudno Ci coś doradzić, przynajmniej mi, bo to są zmiany które wpłyną na komfort jazdy i to od Ciebie wszystko zależy. Ale jeżeli się jeszcze orientuję, to chyba można zakupić takie gumy (widziałem je chyba na allegro), które się wkłada w zwoje sprężyn, dzięki czemu zawias będzie sztywniejszy, a auto nie pójdzie w dół. I ja bym chyba taką opcję wybrał, bo jest najtańsza i najłatwiejsza w wykonaniu.
http://moto.allegro.pl/item219905221_gu ... akosc.html
coś w tym stylu. Osobiście testowałem to tylko w Malczaku ale Malczak a Ford... no cóż... choćbym chciał, to nie potrafię znaleźć porówniania
http://moto.allegro.pl/item219905221_gu ... akosc.html
coś w tym stylu. Osobiście testowałem to tylko w Malczaku ale Malczak a Ford... no cóż... choćbym chciał, to nie potrafię znaleźć porówniania
A od kiedy tak się dzieje??? Bo chyba nie miałeś tego wcześniej??? Mi się wydaje że coś z zawiechem masz nie tak. Jakie masz gumy (rozmiar)??? Jak 195/50/15 to nie powinno być problemu. Ja mam auto niżej o 6 cm i nic mi nie tnie ani nie szoruje przy skręcaniukazik pisze:błotniki mi tną opony jak z dużej szybkości hamuję i nie wiem co mam zrobić

Dokładnie o tym samym myślęlordpablo pisze:może to kwestia twardości sprężyn

Ma sens morgon ale jedynie jako tanie rozwiązanie na tydzień lub dwamorgon pisze:emceha, a tak ze zwykłej ciekawości: to co napisałem ma jakiś sens? bo sam nie jestem pewien

- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
kazik, a czy ty masz zaklepane ranty błotników bo w Serocku nie zajrzałem? możliwe że jeśli nic z nimi nie robiłeś to wystarczy zaklepać i już ci nie będzie haczyć. Poza tym może masz trochę nieodpowiednie odsadzenie felg (ET) i za bardzo wystają? w każdym razie jesli wcześniej jeździłeś bez problemu to trzeba posłuchac rad moich przedmówców 

Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !