Jaki mam rozmiar felgi ?
Moderator: Moderatorzy
- robertford
- Kontakt:
Teraz żadkością są dętki. Zazwyczaj są opony bezdętkowe i na 99% Ty masz takie. A co do felg na zimę to jak najbardziej stalowe i przekładać tylko koła a nie co sezon zwalać z felg zimówki i zakładać letnie. Jak mam dwa komplety - alusy z letnimi na lato - stalowe z zimówkami na zimę. Tylko taki sposób. Jest bardzo wygodnie.

kolorek morski perełka
------------------------------------------
Jest FORD FOCUS 1.6 - 2002 - LIFT
- robertford
- Kontakt:
JA mam dość już 195/55/15 kapa straszna, chciałbym założyć 175 może 185, tylko pytanie jakie wysokie wtedy mogę założyć żeby nie obcierało przy skręcie? Bo chciałbym wyższe dla lepszego komfortu jazdy.
www.VolvoTech.pl ---Elektromechanik---
ja mam małe kółka bo 175/70/13 za zimę wystarczają ale w lato wolałbym założyć jakieś 195/50/15, tylko że kasy nie mam na takie plany. 
a jeśli chodzi o opony zimowe to każdy wulkanizator powie, że na zimę zakłada się opony o rozmiar mniejsze, tzn węższe, bo wtedy jest większa siła docisku na mniejszej płaszczyźnie,

a jeśli chodzi o opony zimowe to każdy wulkanizator powie, że na zimę zakłada się opony o rozmiar mniejsze, tzn węższe, bo wtedy jest większa siła docisku na mniejszej płaszczyźnie,
Na zime mam 155/70/13 i są super, alufele mam 15 i na szerokich źle mi się jeździ jeszcze bez wspomagania to kapa jest. Może 185/60/15, były by takie dobre?
www.VolvoTech.pl ---Elektromechanik---