M5K pisze:Po przejechaniu 10 km wskaźnik temperatury silnika jest prawie na czerwonym polu a samego silnika nie da sie dotknąć, płyn w chłodnic bulgoce...
M5K zmartwie Cię jak tak jak mnie koledzy niedawno zmartwili: to jest uszczelka pod głowicą
Przeczytaj przedostatni post na 1 stronie (mój). mam to samo i to jest uszczelka. powiedzieli mi to zaraz po tym jak napisałem o bulgotaniu ale ja nie wierzyłem i szukałem innego wyjścia. Niestety mieli racje i u ciebie jest to samo
Ostatnio zmieniony 02 sie 2007, 21:04 przez emceha, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdzie je znajdę?
Jeszcze bym sprawdził czy w ogóle pompa wodna pompuje.To że pasek napędza rolkę,to nie znaczy wcale,że wirnik musi się kręcić.Niestety z demonażem pompy jest trochę roboty ale kosztuje tyle ile uszczelka pod klawiaturę.
i jeszcze jeden kwiatek do ogródka - może być zakamieniona chłodnica. ale trzeba też ten wentylator doprowadzić do porządku. i jeszcze jedno - wymień sobie płyn chłodniczy- gdy jest już stary i zużyty (częste dolewki destylowanej itp) dużo łatwiej go doprowarzić do wrzenia i nie ma prawidłowych właściwości.
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
wentylator nie ma dedykowanego przekaźnika - jest on wspólny dla całego układu zasilającego obwody silnika, tj. wtrysk, moduł zapłonowy itd, jest tylko bezpiecznik. załączany jest termowłącznikiem wkręconym (w 1.4 z 1991 roku) w obudowe termostatu - wtyczka z dwoma kablami koloru czarnego.