Podśietlenie zapalniczki

Moderator: Moderatorzy

neon4u

Podśietlenie zapalniczki

Post autor: neon4u »

Cześć Koledzy!!
Mam pytanie: w moim MKVII nie działa podświetlenie zapalniczki. Chciałem wymienić oryginalną żarówkę na niebieską a nie wiem nawet jak wyciągnąć układ zapalniczki. Popielniczka jest ściągnięta... i co dalej?? Do żarówki przychodzi jeden kabel. jakie ma ona napięcie i jak można do niego podłączyć diodę?? czy ma ktoś jakiś pomysł??

Pozdrawiam!!
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Żarówka - 12V jeden kabel bo drugi to wspólna masa z zapalniczką.
Jak wyciągniesz popielniczkę do oporu - to z jej prawej strony pociąg mocniej w tył i lekko pod kontem w lewo.
Wyjdzie Ci prawa strona i lekko wyciągaj do tyłu w lewo.
Nie wyjdzie Ci to zbyt daleko , bo trzymają kable od zapalniczki ale wystarczy , żeby się dostać do zapalniczki od tylca.
Ja osobiście wyciągałem całość dwa dni temu w celu zamontowania komputerka w popielniczce.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
neon4u

Dzięki Jamszoł ale właśnie nie mogę wyciągnąć tego układu z popielniczki. A grzebać od tyłu to trochę nie wygodnie.Ten plastik mnie denerwuje :evil:
GonzoG

Post autor: GonzoG »

W popielniczki nie trzeba nic wyciągać. Wyciągasz samą żarówkę ciągnąć za kabel od niej. Co do wymiany na niebieską, to się nie opłaca, bo cały plastyk od podświetlenia jej jest zielony.
neon4u

Punkcik dla GonzoG :mrgreen: . Ale i tak zrobię żeby było niebiesko. Jak wszystko to wszystko ;)
ODPOWIEDZ