odgłosy "wycia" - nie wiem skąd?
Moderator: Moderatorzy
- robertford
- Kontakt:
Nie no w 1998 roczniku skrzynia wyje. Nie chce mi się wierzyć. Sprawdź dobrze jeszcze obie półosie. Nasmaruj przeguby przy skrzyni i przy kołach. Skrzynię zostaw na sam koniec bo okarze sie że wymienisz skrzynię a problem nie zniknie.

kolorek morski perełka
------------------------------------------
Jest FORD FOCUS 1.6 - 2002 - LIFT
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Jak by to było łożysko wyciskowe na sprzęgle to przy uruchomionym silniku gdy się naciśnie sprzęgło to powinno ucichnąć.
Jeśli chodzi o wymianę łożyska ze środka wału - to trzeba wyciągnąć sprzęgło i je wydłubać - bardzo łatwo się wyciąga - tylko trzeba zrobić prosty przyrząd.
Jak by co to pytać a ja narysuje.
Jeśli chodzi o wymianę łożyska ze środka wału - to trzeba wyciągnąć sprzęgło i je wydłubać - bardzo łatwo się wyciąga - tylko trzeba zrobić prosty przyrząd.
Jak by co to pytać a ja narysuje.

Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
muszę cię zmartwić ale raczej to będzie skrzynia .
Pytałeś się czy to może być łożysko którejś półosi.
Sprawdzić można w ten sam sposób - przód do góry ale tylko jedną stronę - czyli jedno koło w górę a potem drugie.
Jeśli to któreś łożysko półosi to na jednym kole bedzie cisza - jeśli jednak któreś łożysko w skrzyni to bedzie wyło na jednym i na drugim .
Pytałeś się czy to może być łożysko którejś półosi.
Sprawdzić można w ten sam sposób - przód do góry ale tylko jedną stronę - czyli jedno koło w górę a potem drugie.
Jeśli to któreś łożysko półosi to na jednym kole bedzie cisza - jeśli jednak któreś łożysko w skrzyni to bedzie wyło na jednym i na drugim .
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
może to coś z łożyskami w skrzyni przy przegubach? a czy symeringi przy przegubach wewnętrznych masz suche? nie wycieka Ci nimi olej. Przesmarowanie półosi raczej moim zdaniem nic nie poprawi. ja bym stawiał na przegub lub na łóżysko w skrzyni przy mechaniźmie róznicowym, któe jest podporą dla przeguba, trochę się zakręciłęm ale chyba wiecie co chcę powiedzieć