Miejsce na gaśnice
Moderator: Moderatorzy
Miejsce na gaśnice
Czy wie ktoś w którym miejscu w Essim powinna znajdować sie gaśnica ?? Dzięki
gdzie tylko sobie chcesz
a tak poważnie to chyba nie ma specjalnego miejsca tak jak np w merciu W124 pod fotelem kierowcy, więc możesz sie wykazać inwencją
ja na początku miałem w środku przy tunelu środkowym po stronie pasażera, potem przykręciłem od spodu do klapy bagażnika teraz idealnie pasuje mi obok butli z gazem i tak od 2lat jeździ.
a tak poważnie to chyba nie ma specjalnego miejsca tak jak np w merciu W124 pod fotelem kierowcy, więc możesz sie wykazać inwencją
ja na początku miałem w środku przy tunelu środkowym po stronie pasażera, potem przykręciłem od spodu do klapy bagażnika teraz idealnie pasuje mi obok butli z gazem i tak od 2lat jeździ.
Ja mam w bagazniku przykrecony taki uchwyt z prawej strony zaraz obok klosza tylnej lampy tak aby mozna bylo bez problemu lampe rozmontowac. Nie musze sie martwic ze mam kiepski dostep do gasnicy a i prawie wcale miejsca nie zabiera. Z drugiej strony mam na takiej ala mini poleczce zawieszona apteczke przy pomozy zwyklej tasmy elastycznej, takiej ala gumy od gaci
ja gaśnicę zamontowałęm przy słupku od drzi kierowcy tzn pod skrzynką z bezpiecznikami w tym plasiku, który łączy się z progiem i biegnie w górę. gaśnica ma swoje mocowanie, które przykręciłem do tego plastiku i jest spoko. Nie przeszkadza a jest zawsze pod ręką a właściwie koó lewej nogi mówiąc precyzyjnie