Wejda?? hmm...
Moderator: Moderatorzy
Wejda?? hmm...
Witam mam male pytanko co myslicie o tych alusach bo mam zamiar kupic sobie je tylko newiem czy mi wejda i z tym mam maly problem;( a jesli nie to co musze zrobic abym mogl sobie je zalorzyc??
http://allegro.pl/item178877437_felga_b ... focus.html
Dzieki Pozdro!!!
http://allegro.pl/item178877437_felga_b ... focus.html
Dzieki Pozdro!!!
Mam felgi 7,5x17" w swoim i wchodzą pięknie bez problemu przy glebie 80/80
Trzeba tylko ranty zaklepać co z odpowiednim przygotowaniem jest operacją bezpieczną i bezbolesną 
Ale warunek jest taki że ET musi być około 35-38...
No i te opony jeśli masz zglebione auto nie będą pasować. Miałem na tyle takie przez chwilę to tarło i o zaklepane ranty i o nadkola na wybojach... Za wysoka. Na 17" tylko 205/40... ewentualnie 215/40

Ale warunek jest taki że ET musi być około 35-38...
No i te opony jeśli masz zglebione auto nie będą pasować. Miałem na tyle takie przez chwilę to tarło i o zaklepane ranty i o nadkola na wybojach... Za wysoka. Na 17" tylko 205/40... ewentualnie 215/40
Skoro trzeba ranty zaklepać to nie wchodzą pięknie bez problemu.kauczuk-krk pisze:Mam felgi 7,5x17" w swoim i wchodzą pięknie bez problemu przy glebie 80/80Trzeba tylko ranty zaklepać
Pięknie bez problemu to jest przykręcić felgę i śmigac bezboleśnie. Oczywiście zaklepanie rantów błotników to nie jest skomplikowana operacja ale niekoniecznie bezproblemowa.
Już ma obafryszard pisze:rantów nie trzeba klepac jesli Et bedzie 38 jesli mniejsze to trzeba, kauczuk ma jeden zaklepany drugi nie ja przy et 35 tez nie mam klepanych

A zaklepałem bo mam jeszcze niższe zawieszenie teraz i z bezpieczeństwa.
Przy glebie z tyłu -60 i ET38 nie trzeba było klepać i tak jak mówi Fryszard zaklepaliśmy tylko jedną stronę ot tak... żeby zobaczyć jak się klepie

Do mnie pytanie? Mam ET38 a więc 3mm bardziej schowane koła. Przy 80mm obniżeniu obciera. Wcześniej miałem ciut wyżej i dało się jeździć, ale z przodu skręt był malutki. Dlatego zaklepałem ranty z przodu i z tyłu i teraz jest okiTcharec pisze:Masz felgi 7,5J17 ET35 na seryjnym zawiasie i bez zaklepanych rantów nic nie ociera?