Zmiana podświetlenia w Clarion CRX97R
Moderator: Moderatorzy
Zmiana podświetlenia w Clarion CRX97R
Czy orientuje się może ktoś jak zmienić kolor podświetlenia w radyjku Clarion CRX97R. Mam takie w samochodzie, ale podświetlone jest na pomarańczowo a deska na zielono. Wiem, że jest możliwość zmiany na zielone, bo jak je podłączałem to mignęło mi na chwilę na zielono ale jak włączyć żeby świeciło na zielono to nie wiem.
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
ja mam clar`ka i u mnie jest to banalne
1. rozkręcasz panel
2. wymieniasz kapturki na zielone (kapturki do nabycia w większości sklepików z elektroniką) problem może być z żarówkami podświetlenia samego wyświetlacza bo zwykle trzeba je wylutować żeby zmienić kapturek.
3. skręcasz panel
oczywiście opis z modyfikacji mojego modelu ale nie przewiduję aby w tym temacie clarion zrobił jakąś rewolucję
1. rozkręcasz panel
2. wymieniasz kapturki na zielone (kapturki do nabycia w większości sklepików z elektroniką) problem może być z żarówkami podświetlenia samego wyświetlacza bo zwykle trzeba je wylutować żeby zmienić kapturek.
3. skręcasz panel

oczywiście opis z modyfikacji mojego modelu ale nie przewiduję aby w tym temacie clarion zrobił jakąś rewolucję

Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
- Yagr
- Kontakt:
Majkel, przecież napisałem że "u mnie"
a jeśli mignęło ta faktycznie trzeba znaleźć uruchamianie funkcji zmiany koloru podświetlenia. Zwykle trzeba przytrzymać dłużej któryś z klawiszy - popróbuj.

a jeśli mignęło ta faktycznie trzeba znaleźć uruchamianie funkcji zmiany koloru podświetlenia. Zwykle trzeba przytrzymać dłużej któryś z klawiszy - popróbuj.
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
- Yagr
- Kontakt:
chodziło oczywiście o ... http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=177152434SlaVkoEg pisze:O kogo chodzilo, bo w temacie nie wychwycilem, ze ktos sprzedal takie radyjko na allegro i niezabardzo zrozumialem o co Ci chodzi ??
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
Co do allegro, to nie napisałem że wiem jak się zmienia kolory podświetlenia, tylko że są dwa. A ma dwa kolory podświetlenia pomarańczowy i zielony, i wiem jak je zmienić, tylko kosztowało mnie to 20 zł. No cóż... informacje są w cenie. Żeby zmienić kolor trzeba nacisnąć przycisk "DSPL" i trzymając go nacisnąć "1". Może komuś ta informacja zaoszczędzi 20 zł...
P.S. A już myślałem że nikt się moją aukcją nie interesował...
P.S. A już myślałem że nikt się moją aukcją nie interesował...