musze kupic tylejki metalowo gumowe do wahaczy na przod tylne i przednie jakie byscie polecali np na allegro jest pare chyba ze ktos ma jakis namiar na jakis sklep z dobrymi tulejakmi mam 1.8i 16V '92 opony 195/50/15'
Mam pytanie czy wywalona tuleja w wahaczu może powodować skręcanie kierownicy podczas przyśpieszania samochodu? Diagnosta stwierdził że jest wywalona i to może powodować takie coś. Czy to prawda, czy muszę się jeszcze na coś przyszykować?
Jak masz luz na tulei wahacza to całe koło przesówa nię do przodu lub tyłu w zależności czy przyspieszasz lub hamujesz - przesuwające się koło wraz z piastą i wahaczem pociąga lub popycha drążek układu kierowniczego a ten " ciągnie: Ci kierownice.
Ustawiali mi zbieżność i gość mi podnosił auto. Koła nie miały podłoża i zawieszenie opadło co spowodowało chyba u mnie wypadnięcie tej gumy. Chciałem dobrze a jest gorzej niż było.
Tuleje wymienione i kierownicy już mi nie skręca. Imadło do wciskania tulei jest super plus klucze nasadowe. Cała operacja zajeła mi 3 godzinki. Dzięki za pomoc.