Taaaaa , poczytałem sobie wasze wypowiedzi jestem zwolennikiem jednak oryginalnych przekaźników . czemu ?? Ponieważ oryginalne przekaźniki nie dają 100% światłości tą się dopiero uzyskuję po właczeniu przełacznika swiateł zespolonych , po to sa właśnie montowane przekaźniki że daj ok 30 % swiatła a co za tym idzie i instalacja tak nie dostaję w cztery litery Chetnie kupię takie przekaźniki bo za kilka dni musimy jednak jeździć na tych właczonych światłach Potrzebuje R 20 i R 13 ( niebieski i zielony ) . Może ktoś ma alub wie gdzie można kupic nawet nowe moga byc .
To ja zapodaje gdzie należy dać zworkę, a którą usunąć w MK5 jeżeli komuś nie chce się kombinować ze światłami. Testuje takie podłączenie już tydzień, jak na razie nie widzę żadnych skutków ubocznych.
Yagr pisze:eyes napisał/a:
oryginalne przekaźniki nie dają 100% światłości tą się dopiero uzyskuję po właczeniu przełacznika swiateł zespolonych
?? czyli przekaźniki oryginalnie zmniejszają napięcie jakie idzie na żarówki??
nie wygłupiajmy się
pierwszy kwietnia już minął.
Podczas, gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
sorry leszek, ale jak czytam taki tekst jak koleś podsunął to nie wiem co myśleć - wszechwiedny nie jestem a wręcz głupi więc zawsze na mądrzejszego mogę trafić
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Ale ubaw mialem teraz jak sobie poczytalem, przekaznik daje "mniejsza swiatlosc" spoko sprobujemy z ta zworka ale cos mi sie nie wydaje zeby to wystarczylo do takiego dzialania ze swiatla zapala sie dopiero gdy silnik odpali, tam powinien byc jeszcze przekaznik podlaczony do kontrolki ladowania akumulatora aby rozlanczal ta zworke podczas rozruchu silnika tak mi sie przynajmniej wydaje