Jakies pomysły ? co do dalszych przeróbek :)

Moderator: Moderatorzy

robson s-ce

Jakies pomysły ? co do dalszych przeróbek :)

Post autor: robson s-ce »

Tak jak niektórzy wiedza wjechała mi baba w tył no i przodem otarłem sie o latarnie w wyniku czego przedni pas do wymiany lampa i zderzak z tyłu zderzak i klapa .
Jako ze wstawiłem autko do warsztatu miało wyglądać jak normalne cabrio ;)
poprosiłem blacharza zeby mi tylko ranty zaklepał mam felgi 17 tki i jako ze ostatnio za prawie darmo kupiłem zawiecho na gwincie wiec klepania wymagały ranciki ......
Po tygodniu przychodze na warsztat a tu h.j mnie strzelił zamiast zaklepac ranty to go porzezył ;( i teraz koncepcja moja cała w łeb strzeliła jak macie jakies pomysły bez wiestjunigu to słucham zamieszczam foto przed zabiegiem i po :)
Pozdrawiam
Załączniki
przed.JPG
po
po
02-04-07_1505.jpg
02-04-07_1509.jpg
emceha

Post autor: emceha »

robson s-ce pisze:zamiast zaklepac ranty to go porzezył
He he no to będziesz miał Robert mozliwość wciśnięcia 245 na tył :P A tak całkiem poważnie to z kąt ty tego blacharza wytrzasnąłęś??? Zrobił ci niezły dylemat :???: Ja powiem tak. Z tego co widzę to tylko tył poszerzył. Gdyby koła były za bardzo schowane to wrzuć dystanse i będzie git ;)
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Yagr »

może po pomalowaniu wcale źle nie będzie wyglądać? ;)
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
robson s-ce

Ale najlepsze jest to ze ja kupiłem do przodu i tyłu oryginalne zderzaki po 500 zł szt jak bym wiedział ze mi tak zrobi to bym moze kupił jaskies z dokładkami czy cuś w tym stylu tak ogólnie to mi sie nie podobało na poczatku dopiero jak gwint nzałozyli :pjest ustawiony po srodku :)
A blacharz jest przed piaskami mysle ze do maja je zrobi :) bo widziałem juz bez dachów smigaja ;(
robson s-ce

Yagr pisze:może po pomalowaniu wcale źle nie będzie wyglądać? ;)
Myśle jak kijowo to go zabije :) zastanawiem sie czy jeszcze sie nie pozbyć listew a co za tym idzie wygładzic :)
robson s-ce

emceha pisze:
robson s-ce pisze:zamiast zaklepac ranty to go porzezył
He he no to będziesz miał Robert mozliwość wciśnięcia 245 :P
Takie własnie zdjąłem teraz założyłem 215 :P:P:P
emceha

robson s-ce pisze:zastanawiem sie czy jeszcze sie nie pozbyć listew a co za tym idzie wygładzic
I to jest jedyna rzecz jaką bym wykonał ;)
Patryk

Post autor: Patryk »

Ja bym osobiscie gosciowi z misia wyplacil ale to juz inna sprawa a teraz to jak juz chcesz sie bawic to lec po calosci, wygladz wszystkie ranty, usun klamki i zamki i zrob na silowniczki, maske zrob delikatnie agresywna i fajny lakierek :mrgreen: a co tam jak juz sie z blacha bawic to na calego :mrgreen: aha no i oczywiscie sprzedaj te zderzaki i kup pamienniki z lekkimi spojlerkami no i nakladki na progi ale tez takie dyskretne. Pomalujesz wszystko i wyjdzie ekstra :mrgreen:
emceha

Patryk pisze:no i nakladki na progi ale tez takie dyskretne
W cabrio były oryginalnie ;) więc są zbędne.
Patryk

jakos na tych fotach nie zauwazylem zeby byly nakladki, wiem ze progi sa wzmocnione zeby wytrzymac wieksze naprezenia ale nakladek nie widze :evil:
emceha

Patryk pisze:wiem ze progi sa wzmocnione zeby wytrzymac wieksze naprezenia ale nakladek nie widze
Ogólnie są wyższe ;) Może nie do konca są to nakładki ale tak to wygląda.
Załączniki
IMG_2634a.JPG
robson s-ce

To nie sa nakładki po prostu do cabrio wsadzali i inne progi w zwykłych masz takie pół okrągłe a w cabrio trapezowe czy jakoś tak
Nanom 1

Post autor: Nanom 1 »

robson s-ce pisze:i teraz koncepcja moja cała w łeb strzeliła jak macie jakies pomysły bez wiestjunigu to słucham
1) jak juz ci ''wyklepał te ranty'' ;) to dalej nic nie rob niech zostanie tak jak jest tylko bardziej go na glebe(o ile się jeszcze da ;) ) i daj dystansy i powinno byc git.....
2)ja bym nic nie wygładzał w nim.... typu brak klamek itp....
3)ewentualnie kup lub zamien na inne fele np.16 keskina lub bbs i dalej go na glebe :smile: ( w lustrze :cool:) dawaj je w np.215/40/16 i bedzie miodzio.
Załączniki
v13vl.jpg
v13vl.jpg (109.01 KiB) Przejrzano 2787 razy
robson s-ce

no nie to juz miodzio :P
dałem polecenie zeby wygładził rowki po listwach i usunął zamki w drzwiach bo i tak mam je rozwalone ;( obnizyłem go do połowy regulacji tylko martwie sie o miske olejowa macie moze jakis patent na osłone od spodu??albo gdzie takie cos kupić ??
Patryk

Widzialem gdzies jak gostek dokonal zamiany miski i smoka z jakiejs innej wersji essiego. Wszystkie rozstawy srub wymiary bla bla bla byly takie same tylko miska o polowe nizsza i smok inaczej wygiety zeby sie zmiescil, pompa oleju byla ta sama wiec wszystkie otworki tez pasowaly. Moze takie cos sobie skombinuj wtedy nie bedziesz mial problemu tylko wlejesz mniej oleju i gitara :mrgreen:
ODPOWIEDZ