Witam.Mój problem wygląda tak że nie dziala mi jedno ramie (prawe od pasażera) lewe od kierowcy jest ok.Co może być przyczyną i jak sprawdzić.Czy to silniczek się walną tyle że dziwi mnie że nie dziala tylko jedna strona.
mar-ian sprawdź czy Ci przypadkiem ramię nie spadło z takiej kulki. Otwórz machę i zerknij pod podszybie bo silniczek jest jeden do obu ramion. Jest jedna listwa zakonczona dwoma "dzyndzlami" na które są nałożone prowadniki każdej z wycierazcek. Najprawdopodobniej prowadnik spadł z tego kulowego dzyndzla. Założysz i powinno działać
nie ten dzial wiec przenosze no i ostrzezenie tez w ramach nauki...
jak sama nazwa wskazuje dzial "opisy napraw i modyfikacji" sluzy tylko i wylacznie do umieszczania w nim gotowych juz tematow z przeprowadzonymi juz opisami napraw badz modyfikacji...
emceha pisze:sprawdź czy Ci przypadkiem ramię nie spadło z takiej kulki
Może być jeszcze inna przyczyna - listwa łącząca chodzi - trzyma się "dzyndzli "
A ośka się up... ewentualnie jeszcze zjechane są ząbki pod ramieniem w co wątpię.
Ale też stawiam na wypiętą listwę.
proponuje abys jeszcze sprawdzil jedna rzecz, ramie moglo spasc bo mialo ciezko krecic ramieniem wycieraczki, ja mialem tak ze oska wycieraczki jest uszczelniona takim pierscieniem jak w kranie i mi sie wytarlo, woda dostala sie do oski i po dluzszej przerwie zardzewialo i silnik sie prawie palil a wycieraczka ledwo sie przesuwala, tak wiec sciagnij jeszcze raz to ramie i wez wycieraczke w reke i sprobuj nia przesowac tak jakby to silnik wycieral szybe, jak bedzie chodzic lekko to gitarra a jak nie to daj znac bo mozesz silnik spalic
"Patryk" zdjołem raz jeszcze to ramie rzeczywiście w środku tego mocowania miałem coś co chyba porównałeś do uszczelki z kranu i chyba tak jak u Ciebie też mi sie wytarło.Zamontowałem wydaje mi się że ramie chodzi ok.
Ciesze sie teraz bedziesz mial pewnosc ze woda zadna Ci sie tam nie dostanie i dluzej wycieraczki beda spelniac swoja funkcje. Jesli uwazasz ze moja podpowiedz Ci sie przydala to bede wdzieczny za "pomogl" pozdrawiam
mar-ian pisze:I moje podziękowanie dodaje w podpisie
tak też mozna pod każdym ich postem masz taka ikonkę pomogł wystarczy że na jednym z ich postów naciśniesz pomogł każdemu z nich ale tylko na 1 poscie każdego z nich