Oczywiście miałem na myśli sole a nie soje. Co do pangi to być może ze są różne gatunki, ja jadłem pangę może ze trzy razy i zawsze mi smakowała. A czy panga może być podobna do karmazyna, no nie wiem panga ma białe mięso a karmazyn czerwone.
Tomi, widocznie dobrze z tą pangą trafiałeś a pisząc o karmazynie miałem na myśli wygląd ryby. a karmazyn ma czerwoną skórę a nie mięso. za to znam co najmniej dwa gatunki ryb z zielonymi ośćmi Węgorzyca i belona! ale i tak wymiękają przy smaku halibuta
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Yagr masz racje karmazyn ma białe mięso a tylko skórę czerwoną. Co do belony to jest to ryba bardzo waleczna i można ją łowić u nas na Bałtyku. Halibut jest dla mnie jest pyszny, ale tylko w postaci wędzonej. Jestem parę razy w roku nad morzem w Jarosławcu mam tam rodzinę. I w domu gdzie mieszka moja ciocia mieszka jeszcze jedna rodzina. Prowadzą od wielu lat wędzarnie i powiem wam, że jaka by to nie była ryba, halibut, makrela czy śledź jest o niebo lepsza niż te, co można kupić u nas w sklepie. Z wędzonych najbardziej lubię halibuta, chociaż jest bardzo tłusty.
zaczne od spaghetti, z sosem roboty mojej Niuni
kurczak z warzywami, rowniez roboty mojej kobiety
generalnie kluski w calej okazalosci i we wszelkich konfiguracjach