Problemy z wentylatorem... HELP!!!

Moderator: Moderatorzy

Clinic112

Problemy z wentylatorem... HELP!!!

Post autor: Clinic112 »

Witam wszystkich.
Mam problem z wentylatorem (w Escorcie '92, silnik 1.4.). Zegar temperatury wchodzi mi już na czerwone pole a wentylator nie włącza się. Nie wiem jaka moze być tego przyczyna. Boje sie jeździć z tą usterką w te upały, stanąłem dzisiaj w korku i zagotowałem wodę... :cry: Nie wiem czy to nie czujnik temp. ale nie wiem nawet gdzie mam go szukać... :???: Centralnie ludzie pomocy... mam ten samochód od tygodnia i już mam go dosyć!!! :cry:
Awatar użytkownika
darcun4

Post autor: darcun4 »

Czemu od razu dosyć? A jak kupowałeś 14 latka to ktoś obiecywał, że będzie jeździł jak salonowy?
Zacznij od wymiany termostatu (ok40,00), następnie czujnik temp. cieczy chłodzącej załanczający wentylator (ok 20,00), (a całkiem najtańszą opcją jest spuszczenie tego co masz w chłodnicy, zalanie destylatem i zobaczenie co się dzieje.Może to być wina płynu.)
A jak nie wiesz gdzie ich szukać , to w pobliżu masz kolegów: markko, leszek, wuerte i możesz się umówić,podjechać i pewnie pokażą.
Clinic112

Dzięki za odpowiedz. Może nie mam go do końca dosyć, ale mógłby już jeździć bez zarzutu. Więcej stoi w warsztacie niż u mnie w garażu :mrgreen:
MARKKO

Post autor: MARKKO »

weż na krótko czujnik od wentylatora jest w krecany bodajze w obudowe chłodnicy jezeli sie właczy to jest jego wina.
Clinic112

Już wszystko jest zrobione, poszedł włącznik wentylatora, dzięki za pomoc.
ODPOWIEDZ