dziwna rurka

Moderator: Moderatorzy

darekn11

dziwna rurka

Post autor: darekn11 »

wtam dawno mnie tu nie było,mam problem znalazłem na wysokościkolektora dolotowego czrnarurke ktura idzie bezpośrednio do baku paliwa na około 0.5 cn grubości.Na poczatku myślałem ze to jest do odprowadzania zbednego paliwa ale to nie to silnik 1.8 105koni bezyna
Awatar użytkownika
leszek
Pojemność: 1500
Rocznik: 2018
Generacja: MK1
Nadwozie: Inne

Post autor: leszek »

jesteś pewien że idzie do baku???
zdejmowałem ostatnio zbiornik(3 razy)i są tam tylko 3 wyjścia.dwa na pompie i 1 właśnie taka rurka 0,5cm która idzie do wlewu paliwa jako odpowietrzenie.
Podczas, gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować :-)
Macgyver

Post autor: Macgyver »

Carna rurka koło kolektora dolotowego jest to zasysanie par paliw tylko powinna ona iść nie bezpośrednio do zbiornika paliwa tylko przez elektrozawór i filtr węglowy (czarna puszka) który znajduje sie zaraz za przednim prawym reflektorem przy nadkolu.Służy to do odprowadzenia nadmiaru oparów paliwa ze zbiornika
tomi

Post autor: tomi »

Macgyver tak jak napisałeś to jest właśnie to.
Patryk

Post autor: Patryk »

No dobra, ale ta rurka potem idzie z tej puszki do zbiornika. Jak ja sciagalem zbiornik (raz dopiero :P ) to na rurze z wlewu paliwa byl przymocowany taki ala zawor kulowy w obudowie (taki maly walec z wejsciem i wyjsciem na obu koncach) i dopiero z tamtad rurka szla do zbiornika i zastanawialem sie co to chlera jest :?:
ODPOWIEDZ