na bagnecie oprócz oleju jest jakis jasny śluz

Moderator: Moderatorzy

marecki

Post autor: marecki »

Witam A jak z temperaturą płynu chlodzącego, być może jest to wywołane przez niedogrzanie silnika.
hoses

Post autor: hoses »

Ja jednak obstawiam uszczelkę pod głowicą. Obym się mylił. Dobrze by było jak byś sprawdził w zbiorniczku wyrównawczy czy czasem nie pływają tam sobie oczka z oleju oraz nie wydobywaja się babelki.
MJP

Post autor: MJP »

Tak ewidentnie jest to woda lub wilgoć w oleju.Jak miałem padniętą uszczelkę pod głowicą a miałem nie raz nie dwa miałem właśnie białą maź w oleju.Ale jeśli w zbiorniczku wyruwnawczym cieczy chłodzącej nie ma brązowych plam a z auta cały czas nie dymi para wodna zwydechu to jest ok i da się z tym żyć.Duża ilość wody po spaleniu LPG najprawdopodobniej jest przyczyną tego stanu rzeczy.Ale co ta para wodna robi w skrzyni korbowej gdzie ta nieszczelność? Zawory czy cylindry?
Nois

Post autor: Nois »

Ja pytałem o ten śluz kilku mechaników, każdy mówi że puki jest on wyłacznie pod korkiem wlewu oleju to nie ma problema, ale jak już na bagnecie to uuuuuu!!!

Strzałka wszystkim!
marecki

Post autor: marecki »

Witam:) powiem tak, u mnie to była zima , temperaturka skoczyła i wszystko jest oki śluz zginął:) więc może ten typ tak ma. Pozdro
ODPOWIEDZ