Nagrzewnica
Moderator: Moderatorzy
Nagrzewnica
Witam
Ostatnio zauważyłem, że z przodu w nogach pasażera leci mi płyn od układu chłodzenia. Podejrzewam, że mam uszkodzoną nagrzewnicę.
Mam z związku z tym do Was pytanie:
-jak myślicie jest to na pewno nagrzewnica?
-jak się do niej dobrać, czy trzeba całą deskę odkręcić czy da się jakoś inaczej?
Może ktoś z Was już wymieniał nagrzewnicę.
Z góry bardzo dziękuje za cenne dla mnie odpowiedzi.
Ostatnio zauważyłem, że z przodu w nogach pasażera leci mi płyn od układu chłodzenia. Podejrzewam, że mam uszkodzoną nagrzewnicę.
Mam z związku z tym do Was pytanie:
-jak myślicie jest to na pewno nagrzewnica?
-jak się do niej dobrać, czy trzeba całą deskę odkręcić czy da się jakoś inaczej?
Może ktoś z Was już wymieniał nagrzewnicę.
Z góry bardzo dziękuje za cenne dla mnie odpowiedzi.
Raczej małoprawdopodobne bo jest lato i chyba nie grzejesz jeszcze a w związku z tym zawór masz zamknięty i płyn przez nagrzewnicę nie płynie. Zobacz na przewód gumowy doprowadzający płyn do nagrzewnicy, proponuję na początek latarkę i dość duży skłon pod deskę, a ponadto zobacz pod maską na rurkii wchodzące do środka auta
Powiem Ci, że nic nie zdziałałem. Ta nieszczęsna nagrzewnica zaczęła mi lecieć podczas pobytu w górach. Panował upał troszkę jeździłem po górach, często zdarzały się strome i długie podjazdy, które tak podejrzewam były przyczyną tego wycieku. Nie mam pojęcia czy ciekło z nagrzewnicy czy z jakiegoś przewodu. Na szczęście problem sam się rozwiązał po miesiącu przestało cieknąc. Teraz się obawiam, że przy następnym wyjeździe nagrzewnica znów da o sobie znać. Arekrei bardzo mi przykro, ale nie jestem ci w stanie pomóc, aby sprawdzić nagrzewnicę i zlokalizować miejsce wycieku trzeba całą deskę zdemontować, od spodu niestety nic nie widać. Mam tyko nadzieję, że nie będę musiał tego robić.
No spoko spoko. Mi leci borygo jak tylko dam na Cieple powietrze. Strasznie nieciekawa sytuacja poniewqaz wszystko wraz z wykladzina jest mokre a co za tym idzie:/ moze zaczac rdzewiec podloga a tego to ja niechce dlatego prosze was zebyscie pomogli mi rozwiazac problem.Jak narazie mam rozryty samochod i wychiagnieta (powycinana) wykladzine podlogowa i czekam na propozycje.Pozdrawiam
Skoro leci Ci tak mocno to pozostaje tylko dobrać się do nagrzewnicy. To niestety wiąże się ze zdemontowaniem deski. Jak się za to zabrać, nie mam pojęcia. Jak mi leciało to byłem u mechanika i za stówę chciał się podjąć zaglądnięcia pod deskę i ewentualną wymianę nagrzewnicy. Jeżeli jesteś w stanie zrobić to sam to życzę ci powodzenia a jak nie to pozostaje tylko mechanik, ale najlepiej jakiś zaufany a nie pierwszy lepszy. Jak zdemontujesz deskę to trzeba ją porządnie poskładać żeby potem nie latała, skrzypiała i Cię nie wkurzała.