witam moze ktoś z was wie co to za przewód ,jest przezroczysty zakączonu 15 cm gumowym przewodem o średnicy okło 0.5 centymetra jest koło kolektora sącego i jest w nim bezyna wiem bo sie napiłem patrzyłem przewody w kolektoze są wszyskie moze coś pod kolektoem jest nie tak?! jutro wiade na kanał i bede szukał ale za ewentułalne porady bardzo dziekóje
Zasilanie wtrysków na pewno nie dlatego ze normalnie nim sie poruszam zostaje przelewowy czy mozesz ni powiedzieć gdzie on powinien być przytwierdzony?
[ Dodano: Nie 20 Lis, 2005 ]
czy moze ktoś dać namiary gdzie moge zobaczyć układ zasilania paliwem do silnika 1.8 16v 105k 92r?
według mondrej książki WKŁ przewód przelewowy wychodzi z kolektora wtryskiwaczy i początkowo jest elastyczny a potem przechodzi w metalowy.tyle kśiążka,a dokładniej to muszę zerknąć u siebie
Podczas, gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
To by sie zgadzało bo pare tygodni temu oddałem esia do warsztatu na wyniane kurtyny ternicznej ktura jest miedzy głowica i listwą wstryskiwaczy zwaną przez ciebie kolektorem wstryskiwaczy baran zapomniał ją załozyć i dla tego mi tak dłuzo pali nie mówiąc o zapachu jak jezdze na benzynie w cześniej jeżdziłem na gazie to tego nie zauwazyłem
dzieki za pomoc jutro jade na kanał i bede szukał a gościu dosta nie pare ??///!???
POZDRAWIAM I JESZCZE RAZ DZIEKI
byłem dziś na kanale i ten przewód to nie jest odprowadzenie benzuny, zasilanie i odprowadzenie benzyny jest zamontowane od gury z prawej i lewej stronu listwy wstryskiwaczy,on idzie bez pośrednio do baku rurka nie ma wiecej jak 5 milimwtrów szukałem ale nic nie znalazłem moze ktoś z warszawy ma taki sam samochud jak ja to bym podjechał i porównał ja mam esia combi 1.8.16v 92 r ghia
czepam na propozycjie
no to lipa,bo według książki to tam nie ma więcej niż te dwa przewody z paliwem.no chyba że to rurka do pochłaniacza oparów który powinien być u ciebie w nadlolu.tylko że tam powinny być opary paliwa a nie paliwo.
Podczas, gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
sprawdziłem te rurki od oparów one tez są ok zobacz u siebie czy jak sie połozysz z tyłu to masz w baku jedna czy dwie rurki ? jedna gruba bardziej z prawej strony idzie w strone wlewu a po lewej idzie druda cieka idzie w strone silnika mozesz to sprawdzić ? wiem ze w combi jest tak samo
jak byś chciał to moze sie spodkamy jak odbierzesz samochód to odrazu bym zobaczył czym sie ruzni 1.6 od 1.8
pozdrawiam czekam na propozycjie pstaram sie wstawić jakieś zdjecia
jeśli chodzi o te przewody