czy słabe amortyzatory z tyłu mogą powodować takie objawy???

Moderator: Moderatorzy

darekn11

czy słabe amortyzatory z tyłu mogą powodować takie objawy???

Post autor: darekn11 »

w czasie jazdy samochud jeżdzi jak chce po drodze trzeba kątrolować cały czas kierownice dodam ze mam spomaganie ,przy mocniejczym ruszeniu na zakręcie piszczą koła samochód to 1.8 16v combi mam wrazenie ze w czasie ruszania tył siada i tym samym od cąrza przód
czekam na pomoc :roll:
MARKKO

Post autor: MARKKO »

Mogą to być amorki, myśle że zbirzność jest nieustawiona i dlatego nie możesz w drogę trafić :D
darekn11

Post autor: darekn11 »

do dam ze przednie opony nie są ściete ja juz przejechałem na nich 5000-6000 tyś
MARKKO

Post autor: MARKKO »

Jeździłem autkiem praktycznie bez amorków i jakoś nie skakał po drodze tylko bujał się jak głupi.
Mariusz

Post autor: Mariusz »

jak masz zuzyte opony nierownomiernie tzn no zew strona opony jest zjechana a wew ma ladny bieznik to wina na 99,99% wina ZLE USTAWIONA ZBIEZNOSC. takze czybciutko po nowe opony, i do warsztatu na ustawienie zbieznosci
airbob

Post autor: airbob »

A ja dodam swoje :D : Jeśli chodzi o myszkowanie przodu, bo zakładam że skoro piszczą opony to chodzi przód.
To tuleje na wahaczach przednich ewentualnie sworzeń.
Podjedź do stacji kontroli i niech tam wyszarpią auto.
Jeśli auto po dodaniu gazu ucieka w jedną sronę i jak skontrujesz i odejmiesz gazu a ono ucieknie w przeciwną stronę to na 100 % to to co napisałem.
ODPOWIEDZ