dane techniczne??
Moderator: Moderatorzy
dane techniczne??
Czy ktoś ma może dane do 1,6 EFI (105 PS) 5d? Chodzi mi o przyspieszenie, Vmax, zużycie paliwa itp.
Biorąc pod uwagę ceny paliwa muszę chyba zrobić mojemu autku krzywdę - planuje go gazazować. Stąd moje pytanie: jak ten silnik przyjmuje LPG? Ile powiniem palić? Teraz wychodzi ok. 8 l - głównie po mieście
Biorąc pod uwagę ceny paliwa muszę chyba zrobić mojemu autku krzywdę - planuje go gazazować. Stąd moje pytanie: jak ten silnik przyjmuje LPG? Ile powiniem palić? Teraz wychodzi ok. 8 l - głównie po mieście
Dane ksizkowe:
-105 kM [max moc]
-138 Nm.[max mom. obr.]
-186 km/h [prędkosć max]
-10,6 s [przyśpieszenie do 100 km/h]
- 5,9/7,5/9,8 spalanie w litrach na 100km [przy 90km/h, 120 km/h, w cyklu miejskim]
mam ten sam silnik co ty ale auto 3d , spalanie mam podobne do danych ksiązkowych trasa 6l, miasto 10, z cięzko nogą ponad 10l. Słyszałem z róznych wypowiedzi że prędkosć max mozne rozwinać większą, ja narazie 170km/h pędziłem. także jeżeli twój na mieście pali tobie 8l to szkoda go gazować. Ale wybór należy do ciebie
ja pozostaje przy bęzynce. pozdrawiam
-105 kM [max moc]
-138 Nm.[max mom. obr.]
-186 km/h [prędkosć max]
-10,6 s [przyśpieszenie do 100 km/h]
- 5,9/7,5/9,8 spalanie w litrach na 100km [przy 90km/h, 120 km/h, w cyklu miejskim]
mam ten sam silnik co ty ale auto 3d , spalanie mam podobne do danych ksiązkowych trasa 6l, miasto 10, z cięzko nogą ponad 10l. Słyszałem z róznych wypowiedzi że prędkosć max mozne rozwinać większą, ja narazie 170km/h pędziłem. także jeżeli twój na mieście pali tobie 8l to szkoda go gazować. Ale wybór należy do ciebie

Jeżeli auto nie chodzi na gaz to napewno wyciągnie powyżej 200 km\h. Ja mam 1.6 16V EFI ale ten 90 konny i wyciągnąłem nim na trójce 160 km\h (to nie był jeszcze koniec, poprostu nie chciałem dalej zarzynać silnika) a na czwórce idzie do 180 lekkim leszczem i jeszcze dalej ciągnie. Więc liczę że mój pójdzie pod 195 lub nawet 200 km\ h a wasze to napewno. Dodam tylko że nie dokonywałem żadnych przeróbek w silniku, tylko zalałem go benzyną 98 i dodatkiem do paliwa Nitrox Petrol Treatment