pisk z przedniego lewego koła
Moderator: Moderatorzy
pisk z przedniego lewego koła
Mam takie pytanie. Co moze byc przyczyna ze w czsaie jazdy na wprost i tylko na wprost bo przy skrecaniu tego nie ma z przedniego chyba lewego koła dochodzi pisk raz glosniejszy raz mniej niezalezeni od predkosci. Problem w tym ze raz piszczy a raz nie. Szczegolnie czesto pojawia sie jezeli jedzie sie ze stałą predkościa, bo przy przyszpieszeniu lub hamowniu znika. ?? Podpowiedzcie coś.
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
może być, że prowadnie klosków mogą być zanieczyszczone i klocki nie przesuwają się bez oporów, a co za tym idzie co jakiś czas zostają przy tarczy i popiskują...
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Albo to co u mnie - Zewnętrzny klocek wytarło do gołej stali, natomiast wewnętrzny był jak nowy. Przeczyszczenie i WD40 załatwiło sprawę.
Więc - ściągaj koło i sprawdź, czy jeszcze w ogóle masz klocki (klocek). U mnie także to była lewa strona tylko dodatkowo był pisk systematycznie jak obrót koła. Przy 80-100 km/h zanikał
Więc - ściągaj koło i sprawdź, czy jeszcze w ogóle masz klocki (klocek). U mnie także to była lewa strona tylko dodatkowo był pisk systematycznie jak obrót koła. Przy 80-100 km/h zanikał