Może głupie pytanie...
A ale denerwuje mnie już brak podświetlenia zegarka i zamierzam wymienić w nim żarówkę - tylko co mogę wstawić zamiast oryginalnej ?
Poczytałem już poradniki jak się odkręcić deskę, jak dostać się do zegarka - tyle, że nikt nie pisze czym można zastąpić oryginalną diodę ? A może wystarczy taka najzwyklejsza, wykręcona z zapalniczki ze światełkiem ?
Żarówka do zegarka
Moderator: Moderatorzy
Z zapalniczki nie wystarczy bo na pewno nie będzie miała rezystora i się zjara. Kup sobie na allegro zwykłą diodę białą z rezystorem. Najlepiej wpiąć ją tam samemu bez żadnych plastikowych imitacji obudowy. Z dwiema białymi diodami wygląda idealnie 
Oczywiście na żywo rozkład światła jest o wiele lepszy

Oczywiście na żywo rozkład światła jest o wiele lepszy

- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Mn1s1ek, zwykła dioda nie świeci
LED świeci ale stracisz efekt ściemniania podświetlenia po włączeniu świateł. Jeśli się na tym nie znasz to poszukaj LED'a w oprawce takiej jak oryginalna żarówka.

Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
http://allegro.pl/diody-led-r5-t5-12v-s ... 16143.html
Weź białą. Potem rozginasz nóżki montujesz w otwory i lutujesz. Fordowskie oprawki rzadko zgadzają się z imitacjami z allegro.
Weź białą. Potem rozginasz nóżki montujesz w otwory i lutujesz. Fordowskie oprawki rzadko zgadzają się z imitacjami z allegro.