Falujące obroty
Moderator: Moderatorzy
Przyłącze sie do tematu, dzisiaj zważyłem dziwną przypadłość i chciałbym uzyskać od was rady. Sprawa ma się tak Silnik ciepły w momencie włączenia się wentylatora zauważyłem że stojąc na luzie falują mi oborty 500-1000 wentylator się wyłączył po chwili, to włączyłem wycieraczki aby sprawdzić i to samo, dzieje się tak od czasu do czasu bo potem próbowałem i już tak nie było, co może to wskazywać? Czyżby przy poborze prądu przez wentylator lub wycieraczki na cieplym silniku nie domagało coś? To wina akumulatra? kabli WN? czy czegoś innego?
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
CrashBlack, punkty masowe maja być tak zrobione żeby kabel robiący połączenie szczelnie przylegał czystym metalem do czystego metalu karoserii albo silnika (zależy która strona). Nie może na łączeniu być rdzy czy innego syfu. Oczyścić, porządnie dokręcić i można jeszcze z wierzchu zabezpieczyć podobnie jak klemy akumulatora np. wazelina techniczną. Zapobiegnie to w pewnym stopniu wnikaniu tam wody. A co do dodatkowych kabli to dotyczy to rozrusznika. Zresztą... wszystko na ten temat jest już na forum.
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
o ile nie pada uzwojenie cewkiA ten wyjęty krokowiec warto sobie zachować i zalać go rozpuszczalnikiem nitro. Następnie po paru godzinach zatkać dziurki palcami i potrząsnąć, wylać i ponownie zalać. Operacjępowtórzyć powiedzmy 3-4 razy i mamy krokowca na wymianę, gdy nowy się zapaskudzi.

Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !